BEBA
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

On je pritrčao u pomoć ženi, koja je imala porođaj u jednom od toaleta aviona.

„Ja sam pilot već 18 godina. Upravo sam pomogao novorođenoj bebi u avionu“, rekao je on u objavi na Instagramu, podelivši sliku na kojoj drži bebu. Otac jednog deteta je takođe rekao da je ekipa detetu dala nadimak "Nebeska beba".

Prema studiji iz 2020. koju je objavilo Međunarodno društvo za medicinu putovanja, 74 dece rođeno je na komercijalnim letovima između 1929. i 2018. godine, od kojih su sva osim troje preživela. NHS kaže da većina žena može bezbedno da putuje u trudnoći, ali kaže da bi trebalo da se konsultuju sa babicama ili lekarom pre nego što lete.

Zdravstvena služba kaže da je šansa za porođaj prirodno veća nakon 37 nedelja, ili oko 32 nedelje ako nosite blizance, i da neke avio-kompanije ne dozvoljavaju trudnicama da lete nakon ovih perioda, piše sky news. 

„Neke avio-kompanije vam neće dozvoliti da letite pred kraj trudnoće. Proverite kod avio-kompanije njihovu politiku u vezi sa ovim“, navodi NHS na svojoj veb stranici.

„Nakon 28. nedelje trudnoće, avio-kompanija može zatražiti pismo od vašeg lekara ili babice koje potvrđuje datum porođaja i da niste u opasnosti od komplikacija.

„Uverite se da vas vaše putno osiguranje pokriva za sve eventualne slučajeve, kao što je medicinska nega u vezi sa trudnoćom tokom porođaja, prevremenog porođaja i da pokriva troškove promene datuma povratnog putovanja ako krenete na porođaj.'' 

BONUS VIDEO 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading