Mačka u kući
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 

Mačke koje žive u kući ili stanu bez izlaženja napolje imaju razne hobije koji im pomažu da budu zadovoljne i nečim preokupirane kako im ne bi bilo dosadno, piše Minja cat. Iako interesovanja mačaka mogu varirati, evo nekoliko uobičajenih hobija koje često imaju mačke koje žive u stanu ili kući.

Mačka u kući

Foto: Shutterstock

 

 

Vole da istražuju - Mačke su prirodno radoznale životinje i vole da istražuju svoje okruženje Zato je važno obezbediti im bezbedno i stimulativno okruženje kako bi mogle zadovoljiti svoju radoznalost koju, verujte – imaju na pretek!

Mačka u kući

Foto: Shutterstock

 

 

Love svoje igračkice - Većina mačaka uživa u igri lova na igračke. Možete koristiti perjanice, plišane loptice, štapove sa resama ili perjem, kao i interaktivne igračke kako biste podstakli mačku na lov i fizičku aktivnost.

Često sede na prozoru i posmatraju - Mačke prosto vole da posmatraju spoljni svet i da sede na prozoru. Ovo im pruža mogućnost da gledaju ptice, insekte i dešavanja u okolini. Stoga je dobro obezbediti im police pored prozora na kojima mogu uživati u pogledu. Ne zaboravite zaštitne mreže!

Mačka u kući

Foto: Shutterstock

 

 

Maze se i vole društvo - Mačke su i društvene životinje koje uživaju u pažnji i maženju. U skladu sa tim, mace uživaju u zagrljajima i češkanju.

Mačka u kući

Foto: Shutterstock

 

 

Leže i spavaju - Poznate po svojoj sposobnosti da veći deo dana spavaju ili barem dremaju, mace obožavaju da pronađu udobno mesto za spavanje, bilo da je to na vašem krevetu, toplom jastuku ili mekanom ćebetu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading