instagram
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Društveni mediji ponekad mogu biti zamorni, a ako osećate da vam je potrebna pauza od onoga što influenser radi, evo kako da izbrišete svoj Instagram nalog, piše the sun. 
 

Kako izbrisati Instagram nalog

Možete se zauvek rešiti svog naloga samo pristupanjem Instagramu preko veb pretraživača. Ne možete izbrisati svoj nalog preko Instagram aplikacije.

Evo jednostavnog vodiča korak po korak o tome kako da to uradite...

  • Prijavite se na Instagram.com.
  • Kliknite na „Pomoć“ na desnoj strani stranice, ispod liste „Predlozi za vas“. Kliknite na „Upravljanje nalogom“.
  • Kliknite na „Izbriši svoj nalog“.
  • Kliknite na „Kako da izbrišem svoj Instagram nalog“, a zatim na hipervezu
  •  Pojaviće se padajući meni u kojem će se tražiti da izaberete razlog za brisanje naloga. Da biste nastavili, ponovo unesite lozinku. Pomerite se do dna stranice i kliknite na „trajno izbriši moj nalog“

  • Vaš Instagram nalog je sada izbrisan i trajno ste van mreže.

    Mogu li da vratim svoj izbrisani Instagram nalog?

    Kada se vaš nalog izbriše, nema načina da ga vratite. Da biste se vratili na Instagram, moraćete da se registrujete još jednom i takođe možete da koristite istu adresu e-pošte koju ste koristili za svoj prethodni nalog. S druge strane, možda nećete moći da dobijete isto korisničko ime koje ste imali ranije.


    Na njihovoj veb stranici, Instagram kaže da „možda nećete moći da dobijete isto korisničko ime“, ali nemojte ni da izbacujete mogućnost da ga možda koristite – možda ćete imati sreće.

    Šta se dešava sa mojim Instagram fotografijama ako izbrišem svoj nalog?

    Kada izbrišete svoj nalog, sve radnje izvršene na aplikaciji će takođe biti trajno izbrisane.

    Sve fotografije, pratioci, poruke, lajkovi, komentari i sve što ste ikada radili u aplikaciji biće izbrisani.

    Ako želite da sačuvate svoje fotografije od brisanja, možete deaktivirati svoj nalog.

    Ovo će vam omogućiti da sakrijete svoj profil, ali ako ikada budete želeli da ga ponovo koristite, samo ponovo aktivirajte isti nalog.

    Da deaktivirate nalog:

  • Prijavite se na Instagram.com. Idite na stranicu svog profila i izaberite „Izmeni profil“ na vrhu, pored svog korisničkog imena.
  • Pomerite se do dna stranice i izaberite opciju „Privremeno onemogući moj nalog. Od vas će se tražiti da sa padajuće liste izaberete razlog zašto onemogućavate svoj nalog, a zatim će se tražiti da unesete lozinku.
  • Izaberite „Privremeno onemogućite nalog“. Da biste ponovo aktivirali svoj nalog, jednostavno se prijavite sa svojim korisničkim imenom i lozinkom. Ako ste upravo deaktivirali nalog, možda se neće odmah ponovo aktivirati, pa mu sačekajte malo vremena.
  • U suprotnom, ako ste sigurni da želite da izbrišete svoj nalog, ali da sačuvate svoje fotografije, možete preuzeti aplikaciju pod nazivom Instaport. Ova aplikacija će vam omogućiti da transformišete sve fotografije sa vašeg profila pre nego što izbrišete nalog kako biste mogli da ih sačuvate.
  • Samo preuzmite aplikaciju iz prodavnice na svoj telefon, a zatim se samo prijavite na svoj nalog i dajte Instaportu pristup vašim datotekama.
  • Mogu li da koristim Instagram bez naloga?

    Ne - zbog ažuriranja Instagrama 2020. godine, više ne možete da pretražujete Instagram bez registracije na platformi.

    Ako pokušate da pregledate profile, postove ili priče, automatski ćete biti poslati na stranicu za prijavu kada pokušate da pogledate Instagram profile, postove i priče.

    Detaljno uputstvo pogledajte u videu ispod: 

    BONUS VIDEO

     

    PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

    Tagovi

    Komentari (0)

    Loading