FILM NEDELJE „Gran Torino“
Foto: Promo/Schutterstock
Memoari jedne gejše

Foto: IMDB

 

 

petak

00.05 Superstar

Memoari jedne gejše

U godinama pre Drugog svetskog rata jedno siromašno dete oteto je da bi radilo kao čistačica u kući gejši. I pored brojnih problema, devojka procveta u čuvenu gejšu Sajur. Lepa i uspešna, očarava mnoge muškarce, osim onog kog zaista želi. Uloge: Džang Ciji, Ken Vatanabe, Gong Li, Mišel Jeo.

Još jedna tura

Foto: IMDB

 

 

petak

23.15 Blic TV

Još jedna tura

Neobična priča o grupi profesora u krizi srednjih godina, koji ispituju teoriju da je svoj život moguće unaprediti neprestanim održavanjem nivoa alkohola u krvi. Uloge: Mads Mikelsen, Tomas Bo Larsen, Magnus Milang.

Batler

Foto: IMDB

 

 

petak

21.00 Cinemania

Batler

Filmska priča o batleru iz Bele kuće koji je bio u službi sedmorice američkih predsednika u periodu dužem od tri decenije. Videćemo dramatične promene koje su zadesile američko društvo toga vremena, od pokreta za građanska prava do rata u Vijetnamu i dalje, i to kako su one uticale na život ovog čoveka i njegove porodice. Uloge: Forest Vitaker, Robin Vilijams, Džejms Marsden.

Savršen svet

Foto: IMDB

 

 

subota

23.30 B92

Savršen svet

Kako bi pobegao iz zatvora, Buč se udružuje s Terijem, o kojem baš i nema najbolje mišljenje. Ubrzo nakon bega, njih dvojica kidnapuju dečaka Filipa, kojeg vode sa sobom preko celog Teksasa. Putem, Buč se prema dečaku ponaša kao prema prijatelju, uči ga razliku između dobra i zla i tera na samostalne odluke. Ono što je počelo kao otmica polako se pretvara u prijateljski odnos, ali za spoljni svet i šerifa Reda, Buč je i dalje opasni kriminalac kojeg valja što pre uhvatiti. Uloge: Klint Istvud, Kevin Kostner.

Svaka sekunda je važna

Foto: IMDB

 

 

subota

22.00 RTS1

Svaka sekunda je važna

U Nju Orleansu, dok uragan Katrina postaje sve snažniji, žena se porodi pre vremena i umre, dok beba ostaje u kritičnom stanju i mora u inkubator. Kada uragan pogodi grad, nestane struja i svi napuste bolnicu. Međutim, otac ne može da ode i ostavi bebu jer ona ne sme da bude vađena iz inkubatora, a aparat mora neprestano da radi. Pošto nema struje, inkubator se napaja iz generatora, a baterija sve brže slabi. Otac je prinuđen da se bori protiv sna i svih problema koje prirodna katastrofa nosi, dok neko od spasilaca ne dođe po njih. Uloge: Pol Voker, Dženesis Rodrigez, Nensi Nejv.

Gran Torino

Foto: IMDB

 

 

nedelja

21.00 B92

Gran Torino

Penzionisani radnik iz fabrike automobila, veteran Korejskog rata Volt Kovalski troši poslednje dane svog života. Sve njegove nekadašnje komšije su se odselile ili preminule i zamenili su ih emigranti, koje ne podnosi. A onda neko od njih pokuša da ukrade njegov dragoceni „gran torino“, auto u čijem je sastavljanju učestvovao na proizvodnoj liniji. Glavna uloga: Klint Istvud.

Trenutak s đavolom

Foto: IMDB

 

 

nedelja

21.00 Cinemania

Trenutak s đavolom

Reditelj i scenarista je Džejson Kabel - bivši pripadnik specijalnih jedinica. Scenario je napisan na osnovu njegovog ličnog iskustva iz Kolumbije kada je sarađivao s Odredom za suzbijanje narkotika. Radnja filma prati put droge od Meksika, preko SAD do Kanade. Izvršni direktor međunarodnog konglomerata šalje svoja dva najbolja čoveka da istraže nestanak nekoliko pošiljaka kokaina i nađu krivca u lancu krijumčarenja droge. Uloge: Nikolas Kejdž, Lorens Fišburn, Lesli Bib.

Mračni zločini

Foto: IMDB

 

 

subota

22.00 Prva plus

Mračni zločini

Tadek je detektiv koji istražuje stari slučaj nerešenog ubistva biznismena. Na njegovo iznenađenje, ispostavlja se da je slučaj identičan fiktivnom ubistvu u nedavno objavljenom romanu pisca Kozlova. Kada počne da prati Kozlova i njegovu devojku, Tadekova opsesija slučajem će ga povući u svet seksa, laži i korupcije, koji će ga koštati ne samo karijere, već i života. Uloge: Džim Keri, Marton Čokaš, Šarlot Genzbur.

Odbegli porotnik

Foto: IMDB

 

 

nedelja

22.05 Superstar

Odbegli porotnik

Mlada udovica iz Nju Orleansa pokreće na sudu parnicu protiv velike kompanije koja proizvodi oružje. Ona krivi kompaniju za smrt svoga muža , koji je ranije te godine ubijen u svojoj kancelariji kada je pomahnitali broker vatrenim oružjem usmrtio deset bivših kolega. S obzirom na to da su stotine miliona dolara u igri, parnica se više bazira na selekciji, manipulaciji i pokušaju potkradanja same porote nego na pokušaju ustanovljavanja krivice. Udovicu zastupa Vendal Ror, tvrdokorni advokat koji se u svojoj profesiji rukovodi isključivo moralnim načelima. Uloge: Džon Kjuzak, Džin Hekman, Dastin Hofman, Rejčel Vajs.

Pre nego što odemo

Foto: IMDB

 

 

nedelja

20.05 Star Movies

Pre nego što odemo

Žena propušta poslednji voz u 1.30 iz Njujorka za Boston i ulični muzičar cele noći pokušava da joj pomogne da se vrati kući pre njenog muža. Tokom noći uče jedno o drugom i na kraju nalaze romansu. Uloge: Kris Evans, Alis Iv.

Probudi se

Foto: IMDB

 

 

ponedeljak

21.00 Cinemania

Probudi se

Čovek se budi u bolnici bez ikakvih sećanja o svojoj prošlosti. Ubrzo saznaje da ga policija juri zbog serije krvavih ubistava. Da li je u pitanju slučaj pogrešnog identiteta, ili je on zaista odgovoran za masovna ubistva širom zemlje. Uloge: Džonatan Ris Majers, Frančeska Istvud, Vilijam Forsajt.

Jakuza princeza

Foto: IMDB

 

 

utorak

21.00 Cinemania

Jakuza princeza

Radnja filma smeštena je u ekspanzivnu japansku zajednicu Sao Paula u Brazilu - najveću japansku dijasporu na svetu. Akemi je siroče koje otkriva da je naslednica polovine kriminalnog sindikata Jakuza. Sklapajući neugodan savez s neznancem koji veruje da im drevni mač veže dve sudbine, Akemi mora da pokrene rat protiv drugog dela sindikata koji želi njenu smrt. Uloge: Masumi, Džonatan Ris Majers, Cujoši Ihara.

Dvanaesti čovek

Foto: IMDB

 

 

sreda

21.00 Cinemania

Dvanaesti čovek

Istinita priča iz vremena Drugog svetskog rata, o Janu Balsrudu, jednom od dvanaest sabotera koji su poslati 1943. iz Engleske u Norvešku pod nacističkom okupacijom. Nakon što njihov brod potope Nemci, Jan se daje u bekstvo, ne bi li stigao do neutralne Švedske. Međutim, brutalni vremenski uslovi prete da budu čak i opasniji neprijatelj nego nacističke patrole. Uloge: Tomas Gulestad, Džonatan Ris Majers, Mari Blokhus.

Smrt u Teksasu

Foto: IMDB

 

 

četvrtak

21.00 Cinemania

Smrt u Teksasu

Nedavno pušten iz zatvora, Bili će učiniti sve što je potrebno da spase svoju majku Grejs kojoj je očajnički potrebna transplantacija jetre i nema više zakonskih mogućnosti da to učini… Uloge: Roni Džin Blevins, Veronika Berdžes, Lara Flin Bojl, Brus Dern, Klark Haris.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading