televizor
Foto: Promo/Schutterstock
Godine slatkog greha

Promo

 

 

23.00 Prva

Godine slatkog greha

Najveća balkaska zvezda Lepa Brena u dokumentarnom filmu priča o poznatim, ali otkriva i do sada nepoznate detalje iz svoje biografije. Od detinjstva u Brčkom, odrastanja u radničkoj porodici do ostvarenja najblistavije karijere na tlu nekadašnje Jugoslavije.

Kako je gradila brend, kolika je bila uloga menadžera Rake Đokića u uspehu Lepe Brene i Slatkg Greha i kako je izgledala turneja koja je trajala punih 10 godina. U filmu govore istaknuti umetnici i javni radnici jednog vremena koje je iznedrilo umetnika kakva je danas Lepa Brena. Film počinje njenom anegdotom iz osnovne škole kada joj je nepoznati čovek prorekao veliku popularnost i da će biti poznata kao Tito. Za Brenu je ovaj dokumentarac emotivna priča o njenom životu, podsećanje na vreme u kome smo svi živeli srećno i u kome su hteli da prikažu tadašnje sociološke, kulturološke i ekonomske prilike.

Odmetnik Džozi Vels

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Odmetnik Džozi Vels

Sjedinjene Američke Države su u haosu Građanskog rata. Mirni farmer sa juga Džozi Vels brine o porodici, ne sluteći šta ga čeka. Vojnici Unije predvođeni okrutnim Terilom pljačkaju Velsovu farmu, ubijaju mu porodicu i spaljuju kuću. Pošto je preživeo napad, Džozi Vels se priključuje vojsci Konfederacije kako bi osvetio svoju porodicu. Po završetku rata on odbija da se preda i postaje odmetnik. Uloge: Klint Istvud, Sondra Loke.

Kroz talase

Foto: IMDB

 

 

23.35 RTS2

Kroz talase

Radnja filma „Kroz talase“ u ciklusu Larsa fon Trira smeštena je u konzervativnu i veoma religioznu zajednicu na severu Škotske. Naivna i mlada žena Bes Meknil zaljubljuje se u radnika na bušotini, Jana. Njih dvoje se iskreno vole, ali kada se Bes pomoli bogu da joj se Jan nakon posla vrati zauvek, on se zaista i vraća, ali slomljenog vrata. Nesreća na radu ostavila ga je potpuno paralizovanog. Uloge: Emili Votson, Stelan Skarsgard, Katrin Kartlidž.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading