televizor
Foto: Promo/Schutterstock
Virus smrti

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Virus smrti

Mat je vrhunski komandant specijalnih operacija u mornaričkim snagama SAD-a. On mora da se suoči sa najtežim izazovom svoje dosadašnje karijere - licno mora da preveze najopasnije biološko oružje nazad u najstrože cuvano skladište. Virusna bomba zaključana je na podmornici USS Nju Orleans, sve teče po planu, ali tada ruska teroristička grupa napada podmornicu i uzima posadu za taoce. Njihov plan je da prošire virus u najvećim američkim gradovima. Ispod površine okeana je prava drama, Mat mora da se bori protiv neprijatelja, ali i da pazi da virus ostane zapečaćen. Uloge: Dolf Lundgren, Natali Redford.

Kralj lopova

Foto: IMDB

 

 

23.10 Prva

Kralj lopova

Neverovatna istinita priča o pljački dijamanata u Haton Gardenu, najvećoj u britanskoj istoriji. Grupa starijih muškaraca, u svojim kasnim 60-im i 70-im, je iz trezora u Haton Gardenu u Londonu ukrala blago ukupne vrednosti 200 miliona funti. Pljačku su razradili do detalja, u nekoliko faza. Prvi su put u trezor ušli u četvrtak uveče i izašli idućeg jutra, a ponovo su ušli u subotu uveče i pobegli na Uskrs. Uloge: Majkl Kejn, Majkl Gambon, Džim Broadbent.

Snovi o čeliku

Promo RTS

 

 

19.50 RTS2

Snovi o čeliku

Čelično prijateljstvo. Veze između Kine i Srbije, tako definisane poslednjih decenija, u Smederevu imaju još nekoliko različitih nivoa, poslovnih, istorijskih i sasvim ličnih. O tome govori ovaj dokumentarni film Kineske medijske grupe, koji je snimljen prošlog leta u koprodukciji sa RTS-om i većim delom je na srpskom jeziku.

HBIS, velika kineska kompanija za proizvodnju čelika, stigla je u Smederevo 2016. godine. Kako danas HBIS gleda na poslovnu odluku da od Srbije preuzme  čeličanu koja je i pod američkim vlasništvom imala gubitke? Šta o tom poduhvatu  danas misle Smederevci, čije su porodice generacijama oslonjene na železaru i kako su se pored Dunava snašli metalurzi koji su svoje snove o čeliku sanjali u školi u Kini? Film traži odgovore na ta pitanja na relaciji Banjaluka – Smederevo - Tangšan.

Retko viđene scene iz železare i života radnika koji proizvode čelik za region i Evropu, razmenjuju znanje i značenje tog zajedničkog posla i raduju se svojim familijama. Svetska premijera.

Na programu će biti i filmovi: Ugljenični otisak, Spori vozovi, U potrazi za Valterom, Pesme iz Srca - film o Slobodanu Trkulji u Kini, itd.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading