FILM DANA „Mlavski korpus – zaboravljena priča“
Foto: Promo/Schutterstock
Na večeri kod

Promo RTS

 

 

22.20 RTS1

Na večeri kod

Dvanaest novih takmičara spremno je za svojevrsni kulinarski okršaj koji ih očekuje u novoj sezoni serijala Na večeri kod... Talentovani i humani umetnici, kao i do sada, podeljeni u timove Biber i So boriće se da svojim ekipama obezbede što bolje ocene i na pravi način ugoste svoje suparnike. Za tim Biber će u novoj sezoni kuvati pevačice Ana Bebić i Marina Tadić, glumice Ljubinka Klarić i Nada Macanković, pevač Stefan Zdravković i muzičar Nenad Zlatanović. Ekipu So predstavljaće trubačica Danijela Veselinović, glumice Hristina Popović i Ivana Nikolić, te njihove kolege Ivan Zablaćanski i Žarko Stepanov, kao i Renato Henc, pevač.

Prva domaćica nove sezone serijala Na večeri kod je šarmantna pevačica Ana Bebić, rodom iz Metkovića koja već duže od decenije živi i radi u Beogradu. Ovde je osnovala porodicu i napravila karijeru i danas je jedna od najtraženijih pevačica svoje generacije poznata po sjajnoj atmosferi koju pravi na svirkama.Ona je iskreno govorila o sebi, priznavši da su joj deca i privatni život ipak najvažniji a mnoge zanimljive detalje otkrio je i njen kum Boris, poznati modni dizajner koji je bio izuzetno raspoložen za šalu. Simpatična plavuša se pokazala kao nasmejana ali i vrlo vešta domaćica. Svojim specijalitetima zadovoljila je ukus raspevane ekipe So koja je na večeru stigla sa zvucima trube. Svi su bili raspevani, naročito Renato Henc i Žarko Stepanov kome je domaćica svako malo grešila ime. Gde su Slaniši bili pre večere, kako su iznenadili domaćicu i njene komšije i zašto Hristina više voli trubu od gitare videćete na večeri kod Ane Bebić koja je na pravi način probila led i najavila jos jednu uzbudljivu sezonu. Uz mnogo pesme, duhovitih opaski i ukusnih zalogaja Danijela Veselinović, Ivana Nikolić, Hristina Popović, Ivan Zablaćanski, Žarko Stepanov i Renato Henc su ovo prvo zajedničko druženje završili u sjajnom raspoloženju.

 

Moj brat 2

Promo

 

 

20.50 B92

Moj brat 2

U prvom delu upoznali smo Hakana i Ozana. Hakanov i Ozanov prijatelj Tato umire i to opet spaja dvoju poznatih pevača, dva rođena brata. Pred njima je i Hakanovo venčanje, ali braća odlaze kod porodice svog druga na izjavu sauščešća dva dana pred svadbu. Hakan treba da oženi Didem, Muzaferovu ćerku. Muzafer je jedan od najbogatijih trgovaca čajem, ali Muzafer nije oduševljen što mu ćerka udaje za pevača. Komedija je snimljena 2017. godine. Uloge: Burak Ozčivit, Murat Boz, Pinar Deniz.

Mlavski korpus – zaboravljena priča

Promo RTS

 

 

20.05 RTS2

Mlavski korpus – zaboravljena priča

Dokumentarno-igrani film „Mlavski korpus-zaboravljena priča“ scenariste i reditelja Novice Savića, novinara RTS, prati razvoj jedne od najvećih vojnih formacija u Srbiji tokom Drugog svetskog rata, Mlavskog korpusa Jugoslovenske vojske u otadžbini, od njegovog formiranja 1941. godine u okolini Petrovca na Mlavi, do tragičnog raspada i golgote u planinama Bosne 1944. i 1945. godine. Od samog početka na čelu Mlavskog korpusa, pa do njegovog kraja, biće kapetan, kasnije potpukovnik Siniša Ocokoljić Pazarac, čija tragična sudbina ilustruje borbu pripadnika Ravnogorskog pokreta protiv nemačkog okupatora i njegovih slugu, ali i partizanskih jedinica. Pazarac svoju borbu protiv komunističkih vlasti u Jugoslaviji nastavlja i po završetku Drugog svetskog rata, sve do svoje, do danas nerazjašnjene smrti. Snimanje filma pomogao je Grad Požarevac, putem projektnog finansiranja iz oblasti kulture, a sniman je u Petrovcu na Mlavi i okolini. U filmu govore istoričari iz Instituta za savremenu istoriju i potomci pripadnika Mlavskog korpusa. Scenario i režija: Novica Savić. Direktor fotografije i montažer: Zoran Gavrilović.

Bez tragova

Foto: IMDB

 

 

22.30 RTS2

Bez tragova

Poljsku 1983. potresa slučaj Gžegoža Pšemika, srednjoškolca kojeg je milicija pretukla na smrt. Zasnovan na istinitim događajima, film prati priču o Jureku, jedinom svedoku premlaćivanja, koji je preko noći postao državni neprijatelj broj jedan. Represivni režim koristio je ceo svoj aparat, tajnu službu, miliciju, medije i sudove, da pristisne Jureka i druge ljude bliske slučaju, uključujući njegove roditelje i Pšemikovu majku, Barbaru. Uloge: Tomaž Zajtek, Sandra Korzenijak, Jaček Bračijak.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading