Muškarac deda starac ruka
Profimedia
Muškarac deda starac ruka

Profimedia

Foto: Profimedia

Najstariji Amerikanac Ričard Overton u petak je proslavio 112. rođendan. Ričard živi u Teksasu, a kaže kako ni u dubokoj starosti nema bolove i da svakog jutra ustaje sa osmehom što je nateralo mnoge da se zapitaju koja je tajna njegove dugovečnosti i dobrog zdravlja.

„Jednostavno, nemojte umreti“, odgovara živahni starac koji živi potpuno suprotno od onoga kako savetuju lekari.

Ričard puši po 12 cigareta na dan i svakodnevno pije viski. Nije se odrekao ni kafe, naprotiv! Pije čak četiri šoljice kafe na dan, a u onu prvu jutarnju sipa i malo burbona.

„To mi je kao lek“, kaže 112-godišnji Teksašanin.

I drugi stogodišnjaci su podelili savete za dug i lep život, a mnogi će vas iznenaditi.

Baka Doris (100) kaže da već 70 godina svakog dana popije čašu kvalitetnog piva.

Najstarija žena u Škotskoj Džesi Galan izjavila je 2015. godine da je najbolji recept za dug život u zdravlju - držati se dalje od muškaraca. Galan, koja je preminula nekoliko meseci kasnije u 109. godini, savetovala je sve da u svoj jelovnik uvrste i kašu.

Da je tajna dugovečnosti u izbegavanju muškaraca tvrdi i Engleskinja Gladis Gouh, koja je u 103. godini ispričala novinarima da se nikad nije udavala, imala dečka, pa čak ni seksualne odnose.

Meksikanka Leandra Becera Lumbreras umrla je 2015. u 127. godini, a njena porodica je rekla da je i ona tajnu svoje dugovečnosti pripisivala izbegavanju muškaraca.

Komentari (1)

Vuki

14.05.2018 14:11

Deda je dugovečan, ali nije izbegavao babe..