Bojan Radovanović
Profimedia
Bojan Radovanović
Bojan Radovanović, treći sleva (svetlo plava kravata) Foto: Profimedia

Dnevni list "Sport" tvrdi da je došao u posed transkripta razgovora tužioca Tužilaštva za organizovani kriminal i Radovanovića, koji je bio član UO Partizana od 2004. do 2009. godine.

Ovaj kontroverzni biznismen za koga se vežu mnoge afere i protiv koga, navodno, postoji više od 40 krivičnih prijava ali je i dalje na slobodi – 16. marta 2012. godine je u Tužilaštvu, pod imenom i prezimenom, priznao da je dva puta dao novac fudbalskim sudijama da nameste mečeve Partizana. Oba puta dao je po 10.000 evra. Bio je i posrednik u još dva nameštanja kada je završavao poslove za tadašnje čelnike aktuelnog šampiona Srbije Nenada Bjekovića i Žarka Zečevića.

"Lično sam sa dvojicom sudija, po dva puta, dogovarao da sude u korist Partizana. I jednom i drugom sam dao po 10.000 evra iz svog džepa, a onda mi je Bjeković to refundirao iz "crnog fonda". Nameštanje utakmica funkcioniše na dva načina: ili se dogovori sa klubovima, protivnicima, da puste Partizan, ili da se crno-beli "zaštite" preko sudija", izjavio je Radovanović.

 

 

Komentari (2)

šoic

25.01.2016 19:23

Panjkoviću priznaj da si pola a možda i sve zadržao za sebe. Znamo se Panjkoviću. Zapisnik iz 2012., a sad je 2016. bravo za državu.

mmne

26.01.2016 00:46

@šoic - je l´ ovo onaja hohstapler sto je sa covicem oteo pare za kosovo…..sad spasava covica …ali nema …u aps ti, covic, terzic…..ceracemo se jos bagro!