Punjene tikvice
shutterstock
Punjene tikvice

shutterstock

Punjene tikvice, Foto: shutterstock

Sastojci:

- 1 kg tikvica
- 100 g pšenice
- 200 g semena lana
- 200 g pečuraka
- 150 g seckanog crnog luka
- čen belog luka
- malo peršuna i bosiljka
- biber
- 1 dl ulja
- masline
- suvi začin i so

Priprema:

Mladim tikvicama oljuštiti koru, pa ih iseći na deblje kolutove i s jedne strane napraviti udubljenje. Kolutove prokuvati u vreloj vodi, pa preliti ledeno hladnom vodom. Ostatak mesnatog dela tikvica iseći na kockice i posoliti. Pšenicu preliti vrelom vodom, ohladiti, procediti, prosušiti, istucati u avanu da bi joj odstranili ljuske, oprati i skuvati. Seme lana potopiti u mlaku vodu. Na zagrejanom ulju dinstati iseckan crni luk, koji je začinjen biberom, solju, seckanim belim lukom. Seme lana ocediti, pečurke iseći na kocke, sve to dodati luku i nastaviti dinstanje. Kuvanu pšenicu ocediti, začiniti seckanim peršunom i bosiljkom i dodati u dinstanu masu. Korpice od tikvica ocediti, a udubljenja napuniti začinjenom pšenicom.

Tagovi