Lov, lovac
Profimedia.rs
Puška

Profimedia

Dejan zadobio smrtonosan hitac u glavu, Foto: Profimedia

Nesretnog Dejana je u petak prepodne tokom lova slučajno u glavu upucao mladi kolega (23), lovac u privatnom lovištu Obrta Tonković na području Bosiljeva.

Njih dvojica su krenuli u potragu za veprom kojeg je Dejan upucao i ranio tog jutra. Dejan je navukao reflektujući prsluk i sa psom je krenuo u potragu. Međutim, u trenutku dok se provlačio kroz gusto šiblje stigao ga je metak kolege, koji je bio uveren da puca u divljač.

Prijatelji poginulog kažu da je bio dobar čovek ali iskusan i vrlo oprezan lovac.

- Ovo je strašan udarac za nas, nedostajaće nam svima. Dejan je bio zlatan dečko, izgubili smo velikog prijatelja. Bio je odličan komšija i prijatelj, vredan, veseo, pun energije i života. Za svakog je imao lepu reč, svakom je pomagao. Bio je predsednik mesnog odbora i uvek se zalagao za naše mesto. Obožavao je lov, stvarno strastven lovac. Svaki dan je bio u šumi, praktično je živeo živio u njoj - kažu prijatelji nesrećnog mladića za 24sata.hr.

- Bio je izuzetno iskusan lovac, prošao je brojna lovišta u celoj zemlji, a upravo su njega lovci zvali kad bi trebalo da se traži ranjena divljač, jer je iskusan i imao je lovačke pse tragače. Uvek je bio oprezan i nikad nije srljao. Bio je član tri lovačka društva, u Osjeku je završio školu za magistra lova. Strašno nas je to potreslo,  ko bi se ovome nadao – kaže Dejanov komšija Petar Medved.

Dejan je iza sebe ostavio suprugu i dvogodišnjeg sina. Mladi lovac (23) koji ga je upucao je uhapšen, ali je nakon ispitivanja pušten na slobodu i protiv njega će biti podneta krivična prijava.

Komentari (3)

kostadin

29.08.2016 05:41

U svim kulturnim zemljama lovom se mogu baviti samo oni koji su dobro stojeći i to izključivo na svom posedu - imanju. Ova sirotinja su pravi krivolovci koji kradu divljač sa tuđe zemlje. <setite se kako je bi proganjan ROBIN HUD zato što je hraod ivljač sa tuđeg poseda.

Srnine suze

29.08.2016 05:41

Lov je najodvratniji "sport" koji postoji!Sva moguca vrsta oruzja u rukama ostrascenih hajkaca u progonu jedne zivotinje,i to ne da bi je pojeli,vec samo zadovoljili bolesnu strast za ubijanjem je zaista jezivo!E,ponekad se desi da lovac postane plen!I to bude velika zalost za dobrim covekom velikog srca!A ja mislim,mala pobuna i lekcija prirode!

Lovci su psihopate

29.08.2016 07:33

Zabraniti lov po poljima i šumama i ograničiti se na lovni turizam i lovišta gde ista moraju biti sa obezbeđenjem i dozvolama.I kao i u ribolovu ulovi i pusti, dozvoliti društvima lov mrežama i omamljivačima radi obeležavanja ili eventualnog uklanjanja bolesnih jedinki.Sve ostalo proglasiti krivičnim delom ubistva zbog koristoljublja sa drastičnim novčanim i zatvorskim kaznama. I skidajte više tu cenu mesa dole narod je gladan, vidite da su se kao u 18.veku vratili da love zveri po šumama.