Boris Milićević
Rajko Ristić
Boris Milićević

Rajko Ristić

Boris Milićević, Foto: Rajko Ristić

„Vučić je ovim potezom promenio pravila igre na srpskoj političkoj sceni kad je u pitanju odnos prema LGBT zajednici”, navodi Milićević.

U izjavi za javnost član glavnog odbora SPS-a navodi da je ovo imenovanje uzburkalo domaću javnost od, kako navodi, „argumenata opozicije da njena seksualnost nije bitna, preko toga da je Vučić govorio o njenoj seksualnosti, umesto o njoj samoj, do toga da izbor lezbejke za članicu Vlade Srbije neće doneti nikakve promene za LGBT zajednicu”.

Kao dokaz da ovaj potez ipak donosi promene Milićević navodi primer predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

Ana Brnabić: To što sam gej nije deo mog CV-ja!

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić kaže da su prioriteti u njenom resoru poznati i dobro postavljeni, a da je njen glavni zadatak da ih realizuje. Ona je prokomentarisala da se nada da ljudi neće obraćati pažnju na to što je gej i da će se baviti onim što ona radi. Ona je precizirala da će u fokusu u narednom periodu biti i Zakon o finansiranju lokalne samouprave, koji je u resoru Ministarstva finansija. „Puno je sada reformskih aktivnosti koje zahtevaju koordinaciju između različitih resora. Ja imam koordinaciju sa predstavnicima Ministarstva finansija, imaćemo sastanke i videćemo kuda to ide”, rekla je Brnabić. „Svaka čast prethodnoj ministarki i mislim da je postavila sistem, što je užasno naporan posao, i nadam se da sam ja osoba koja će to i da implementira”, rekla je ona.E. A.

 

Komentari (8)

Драгомир

14.08.2016 07:29

Геј министарка!Добро,немам ништа против.Заиста смо прогутали жабу.Следећа влада по наређењу ће имати обавезно четири геј министра или министарке?Може бити да неће бити баш четири АЛИ ЋЕ БИТИ ОБАВЕЗНО ТРИ!Министарство управе,просвета и пољопривреде!Шта,не верујете?Мислите да стари Драгомир лупета?Е,па,бато,не лупетам јер ја сам погодио резултат да ће бугари да укокају Звезду са 4 спроћу два!ПС.Може бити да ће гејеви тражити банкарство јер су ту ненадјебиви!Растурају лову колико је имаду!

Vladica

14.08.2016 09:21

@Драгомир - Zašto smo progutali žabu? Ako je dobar stručnjak, treba ta žena da pomogne da ovoj zemlji bude bolje i ne bude nam stalno naređivano iz inostranstva, jer sami nismo u stanju da se skrasimo. A to da je premijer učinio što drugi nisu smeli. Ja bih rekla oni tada nisu mogli zbog pretnji i opasnosti po život. Ono što danas premijer radi - pregovori sa EU i Albancima - Tadić nije mogao da radi jer bi ga razapeli isti oni koji to sada rade. Političari treba da budu sluge građana!

viktorijanaviki

14.08.2016 09:09

Mislim da premijer Vucic nije postavio za ministarku zenu koja nije svojim obrazovanjem i znanjem zadovoljila kriterijume koji su potrebni za obavljanje takve funkcije.Isto tako mislim da se ovdje previse digla bura oko njenog seksualnog opredjeljenja sto nije bitno za radni uspijeh.Mislim da ovakvi Dragomirci i kucni mantili treba manje da komentarisu bar dok se ne vide rezultati tek izabrane ministarke...A ti Dragomire trci kod Radojke,zavrsavaj to sto ti je naredila da ne bude bruke ,ajde

Драгомир

14.08.2016 14:30

@viktorijanaviki - викторијана,не цитам коментаре који нису писани на српској цирилици или латиници!Не само сто су неписмени вец и глупави па јос писани на писму подмуклих енглеза.Тoliko dugo pišeš komentare i nikako da ukapiraš da mi srbi imamo najbolje pismo na svetu!И ја се са теб' замајавам а чека ме брање парадајза.Када се моја Радојка пробуди рано око подне је' само свеж парадајз и ништа сецкано већ само са кашиком.А Драгомир кувар за Нобел награду.Ево,шаљем коментар и трактором одох у башту.Нећем пешке!

Patko

14.08.2016 09:19

Ni ovaj Narod ne sme jos uvek nista!

Dejan

14.08.2016 09:19

To nije hrabrost.To je poslušnost i udovoljavanje zapadu. Pošto je probni balon pušten tek sada nas očekuji iznenađenja. I to odvratna !

Ljiljana

14.08.2016 11:38

Da je stvarno hrabar, premijer bi trebao da javno kaze svoje opredeljenje, a ne da se krije iza fiktivnih brakova. I zasto nije otkrio opredeljenje Lazara Krstica koji je iz Amerike doveo muza Portorikanca, da zajedno uzivaju u Srbiji o trosku naroda. Na dokumentu kojem je dozvoljen boravak Portorikancu, pisalo je "spajanje bracnih partnera". Zasto sve to krije, ako je hrabar?

Kompleksi

14.08.2016 11:55

Pa ja stvarno ne razumem ko je ovde više iskompleksiran i ćaknut. Šta se ovaj javlja i šta me briga dal je ta ministarrka gej ili marsovac. Alo, ovi iz njene orijentacije samo pričaju o njenoj orijentaciji i o svojoj: Pa tu se vidi kome je to najvažnije u životu. Kompleksi pripadaju njima. Pa valda ste, dragi gejovi vi prvo ljudi, vlasnici nekih znanja, veština, obrazovanja i drugih ljudskih kvaliteta. Ili ste vi možda prvo gejovi a onda sve drugo. Šta vama fali? U svojoj sobi radi šta hoćeš.