Ivica Dačić
Tanjug Sava Radovanović
Ivica Dačić

Profimedia.rs

Ivica Dačić, Foto: Profimedia.rs

Dačić je ukazao da u protestnoj noti Srbije nema, kako kaže Kovač, lažnih citata već su navedene doslovne izjave Stepinca izrečene na Uskrs 1941. godine u zagrebačkoj katedrali posvećenoj Bogorodici, gde on propoveda lojalnost fašističkoj ustaškoj NDH, kao i citat iz njegove okružnice biskupima gde kaže da je NDH najznamenitiji događaj u životu hrvatskog naroda i odavno sanjani i željeni ideal.

Takođe, na suđenju Stepincu 3. oktobra 1946. godine, on svoje suđenje prekida samo da izjavi pokrštavanje Srba nije ispravan naziv, nego se radi o “verskom prelazu”. Ovo su istorijske činjenice, koje nemaju nikakve veze sa Miloševićem, ukazao je Dačih.

"Dok je Hitler za Nemce i ceo svet simbol zla, za hrvatsku vlast NDH je ostvarenje hrvatskog sna, Ante Pavelić i ustaše simbol herojstva, a sa njim i njihov duhovnik Stepinac, simbol svetosti. Za to su dokaz i današnje slike ustaškog divljanja u Srbu. Srbija hoće dobre odnose sa Hrvatskom, ali ne po cenu da se ratni zločinci pretvaraju u navodne mučenike", poručio je Dačić.

Komentari (2)

Makarona

28.07.2016 12:02

Svaka cast Dacicu Srbine....vreme je bilo....

Bojan

28.07.2016 13:44

Dacic se povampirio ne bi li usao u vladu ,