Klavir Davor Pejić Zenica
Printscreen
Klavir Davor Pejić Zenica

Printscreen

Klavir, Foto: Printscreen

- Bliže pratimo događaje u vašoj zemlji i želimo da izrazimo našu zabrinutost zbog toga što su autorska prava u Makedoniji u kontinuitetu izložena riziku, sa štetnim posljedicama na autorsku zaštitu i vrijednost muzičkih djela svih autora, domaćih i stranih - navedeno je u saopštenju.

 

Udruženje za zaštitu autorskih i muzičkih prava Makedonije, kao organizacija koja je ovlašćena da preduzme sve neophodne mjere za sprovođenje zabrane i zaštitu prava članova hrvatskog Udruženja za zaštitu autorskih prava, a na osnovu međusobnog dogovora o reciprocitetu, saopštilo je da zabrana počinje od ponedjeljka, 17. oktobra.

Makedonsko Udruženje je od 1. oktobra, na zahtev Organizacije muzičkih autora Srbije (SOKOJ), zabranilo javno emitovanje muzike iz repertorara ovog udruženja na svim radio i televizijskim stanicama na teritoriji Republike Makedonije.

U Makedoniji je 20. septembra stupila na snagu zabrana javnog emitovanja muzike koje je zaštićena autorskim pravima makedonskog Udruženja za zaštitu autorskih i muzičkih prava.

Komentari (4)

Hrvatska Krstionica kneza Višeslava iz 8veka!

14.10.2016 18:30

BOG I HRVATI I GOSPA I PAPA I STEPINAC I TOMSON I SEVE....

Kažu

14.10.2016 18:31

Seve kraljica i Rozga princeza a Tomson kralj, Balkana!?

goran

14.10.2016 19:58

Aha! Kad zabrane srpske pesme to nije "ozbiljno"! A kad zabrane hrvatske pesme tek je tad ozbiljno! Svaka čast na naslovu!

Goce

15.10.2016 01:40

Znači, bugarska i albanska muzika može?!