Parking Skupština
Marko Đoković
Parking Skupština

Marko Đoković

Parking Skupština , Foto: Marko Đoković

Juče su posle dužeg vremena, odnosno nakon pauze zbog izbora naši narodni poslanici zaseli u Skupuštinske klupe, ali kako saznajemo, čitavog dana bili su vrlo nespokojni i sedeli kao na iglama!

Razlog za to bili su najavljeni protesti koji se svakodnevno odigravaju ispred zgrade Parlamenta sa početkom u 18 časova.

Gojković: Zakazaću posebnu sednicu na kojoj će se razmatrati moja smena

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je juče da će zakazati posebnu sednicu na kojoj će se razmatrati zahtevi za njenu smenu. Ona je tokom utvrđivanja dnevnog reda poslanicima rekla da ta sednica može biti održana najranije 29. aprila. Maja Gojković je pojasnila da je inicijativa podneta 13. aprila po redovnom postupku, što znači da je potrebno da prođe 15 dana od podnošenja zahteva kako bi mogao biti uvršten u dnevni red. Kako je istakla, opozicija nema dovoljna broj poslanika da to uvrsti u dnevni red, te da će im pomoći ona i poslanici vladajuće većine i da će uz njihovu pomoć biti zakazana posebna sednica o tim inicijativama.

Naime, kako smo se na licu mesta uverili poslanici su se opasno uprpili za svoje automobile, odnosno uplašili da im ih demonstrati ne razlupaju.

Jedan deo njih je upravo iz tih razloga iz Skupštine zbrisao satima pre kraja sednice, a oni što su ostali po restoranu i bifeu razrađivali su taktiku kako da na vreme sklone automobile sa skupštinskog parkinga i tako ih obezbede.

- Svi samo o tome pričaju, neki načelni dogovor je da oko pola šest izletimo ispred i pomerimo automobile, parkiramo po onim uličicama u blizini, jer što je sigurno, sigurno je. Protesti jesu do sada bili mirni, ali mi nismo sedeli u Parlamentu nijedan dan dok su demonstranti šetali, i nikada se ne zna šta im može pasti na pamet - poverio nam se jedan narodni tribun iz tabora opozicije koji, inače podržava proteste, pa je zbog toga zamolio da ostane anoniman.

A da je to tačno, potvrdio nam je i poslanik vladajuće koalicije Marijan Rističević.

Poluprazna sala

Marko Đoković

Poluprazna sala, Foto: Marko Đoković

- Čuo sam za to, ne bi me iznenadilo da mi ti demonstranti polupaju automobil, pa da kažu da sam ga sam polupao, pametno bi bilo skoniti automobile sa parkinga - rekao nam je on.

Tri sata utvrđivali dnevni red

Skupština Srbije utvrdila je juče, posle skoro tri sata, dnevni red sednice, posle čega je odredjena jednočasovna pauza do 14 sati. Parlament je nastavio rad posle pauze koju je 1. marta odredila predsednica parlamenta Maja Gojković zbog održavanja predsedničkih izbora. Odlučeno je da se obavi zajednička načelna rasprava o više medjunarodnih sporazuma. Glasalo se i o više predloga za dopunu dnevnog reda, koji nisu prihvaćeni.

Njegov kolega Vladimir Đukanović, bio je hrabriji.

- Neću uopšte da sklanjam svoj auto, ako mi ga neko polupa zahtevaću da se sa snimka identifikuju počinioci - bio je izričit poslanik naprednjaka.

Opušteni su bili samo oni poslanici koji voze starije i jeftinije automobile, a budimo realnio takvih je bilo jako malo.

Sve u svemu, jučerašnji dan u Skupštini, više je bio posvećen brzi za automobile, nego tačkama dnevnog reda koje su jedva ustanovljene i to nakon puna tri sata.

Nakon toga odučeno je da se obavi zajednička načelna rasprava o više međunarodnih sporazuma.

Komentari (2)

cane

20.04.2017 22:03

Šta je tu čudno? Zar treba da ostave kola, pa da ih patkina rulja izgrebe srafcigerima?

Kvazimodo Sorabius

21.04.2017 06:36

Aman mediji, shvatamo da vam gori sa svih strana od ove vlasti, ali prestanite da, po inerciji, zovete bulumentu u skupstini "narodni poslanici", jer oni ni u kom slucaju to nisu, vec obicni PARTIJSKI POSLANICI. Tacnije, POSLUSNICI. Koliki nonsens je da oni sami sebi, iz budzeta, odredjuju plate, da prigrabe privilegije i to pretoce u "zakon", na koji se potom pozivaju. Sve je rak-rana, a narod je nacisto - samo blesav!