Pica piroške
Bakina kuhinja
Pica piroške

Bakina kuhinja

Pica piroške, Foto: Bakina kuhinja

Nemate ideju šta da spremite za doručak ili večeru, a da bude jako ukusno i fino. Naš predlog su pica piroške. Svojim neodoljivom mekoćom i mirisom osvojiće vas već kod prvog zalogaja.

Potrebno je:

300-400 g brašna
20 g kvasca
200 ml mleka
2 jaja
1 kašika šećera
malo soli
ulje

Nadev:

150 g mrvljenog sira
150 g salame bilo koje
1 jaje
origano
kečap

Pica piroške

Bakina kuhinja

Pica piroške, Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Rastopiti kvasac sa šećerom u mlakoj vodi, pa dodati jaja i mleko i sve zajedno izmešati. Zatim, dodati brašno, so i umesiti meko testo. Ostaviti da malo naraste i razvući za pola centimetra.

Salamu izrendati, sir izdrobiti, pa dodati jaje i malo origana. Testo poseći na pravougaonike, staviti po sredini malo kečapa, salamu, sir i uviti. Dobro prstima sastaviti testo sa svih strana da ne curi.

Ostaviti piroške pokrivene 10-15 minuta i pržiti ih u dubokom ulju. Vaditi na papirne salvete da upije višak masnoće.