Maske iz kuhinje
shutterstock
Maske iz kuhinje

shutterstock

Maske iz kuhinje, Foto: shutterstock

Praktičnih saveta za lepotu ženama nikada dosta. Sve što nam može poboljšati izgled od glave do pete, a da je pritom brzo, efikasno, prirodno i jeftino, uvek dolazi u obzir. Kako smo stalno u potrazi za novim domaćim receptima za maske, pakovanja za kosu, piling za lice i telo, odlučila sam da sa vama podelim neke trikove i cake koje sam nedavno otkrila, a koji su zlata vredni.

Za gušće obrve i trepuške

Ne bacajte bočicu od potrošene maskare. Operite je i koristite za mešanje nekoliko kapi ricinusovog ulja (1/4 bočice), vitamina E (1/2) i soka od aloja vere (1/4). Ćetkica od maskare je savršena za nanošenje ove mešavine na obrve i trepavice. Radite to pre spavanja svake noći mesec dana.

Za nežnije pete

Da bi vaše pete uvek bile mekane, omugućite im redovne kupke. Uzmite dve čaše tople vode i dodajte 1/2 čaše sode bikarbone i čašu sirćeta. Potopite stopala 15-20 minuta, a zatim ih obrišite peškirom i nanesite hranljivu kremu. 

Protiv podočnjaka

Ako ste ljubitelj kafe, nikako nemojte bacati talog, jer vam može pomoći da odagnete umor sa očiju i učinite ih svežim. Pomešajte talog kafe sa kokosovim uljem u razmeri 1:1 i nanesite miks na predeo ispod oka i držite oko 15 minuta. Ovu masku primenjujte tri do četiri puta nedeljno.

Za lepu kosu

Ako imate masnu kosu, kuhinjska so, najbolje morksa, ono je što vam je potrebno. Dodajte dve do tri kašike soli u omiljeni šampon i promućkajte. Primetićete da koren kose duže ostaje čistiji.

Protiv celulita

Pomešajte dve kašike izrendanog đumbira, pet kašika kozmetičke gline i 10 kašika tople vode. Ovu mešavinu jednom nedeljno nanesite na problematičnom području i zavijte plastičnom folijom. Nakon jednog sata odmotajte i istuširajte se toplom vodom.

Za jake nokte

Kombinacija kokosovog ulja i meda (razmera 1:1) sa nekoliko kapi ulja od lavande je savršena za učvršćivanje noktiju. Da bi vam nanošenje bilo praktičnije, sipajte miks ovih sastojaka u staru i praznu bočicu laka za nokte.

Protiv mitisera

Ako ste umorne od mitisera na nosu ili bradu, napravite jednostavnu masku- pomešajte jednu kašičicu tople vode, kašiku brašna i kašičicu meda. Pamučni tupfer potopite u smesu i stavite na problematiče zone. Skinite ga nakon 15 minuta i lice isperite vodom.

Pročitajte i: