Devojčice Devojke Tinejdžerke Plakanje Plač Tuga Uteha Tešenje
Shutterstock
Devojčice Devojke Tinejdžerke Plakanje Plač Tuga Uteha Tešenje

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

1. Otkažite sve poslove

Ako ste na godišnjem odmoru, onda se tako i ponašajte. Preskočite čišćenje i spremanje kuće jer to možete da radite kad god. Naporno ste radili i vašem telu je potreban predah. To znači da treba da se opustite i malo lenčarite. Jednostavno, ne radite ništa.

2. Isključite telefon

Ako vam poruke, pozivi i mejlovi ne dopuštaju da potpuno zaboravite na posao, isključite telefon i računar. Zamislite da su u kvaru i shvatićete da itekako možete bez njih. Ništa nije toliko važno da bi vam kvarilo zasluženi odmor.

3. Turistički obilazak vlastitog grada

Kada bi vas neki stranac upitao koja su najlepša mesta i znamenitosti u vašem mestu i kako da dođete do njih, šta biste mu odgovorili? Upravo tako – niste sigurni po čemu je vaš grad poseban i ne znate dovoljno o njegovim kulturnim znamenitostima. Pokušajte ga gledate očima turista – uzmite kartu grada i obiđite sva lepa mesta za koja inače ne uspevate da nađete vremena. Iznenadićete se koliko ćete novih stvari otkriti o vlastitoj okolini, piše Zadovoljna.

4. Piknik

Piknik možete da organizujete i u vlastitom dvorištu i na razne načine – to može da bude romantičan dan samo za vas dvoje, uz finu hranu i uživanje u hladu, a može biti i privatna zabava za vaše najdraže – uz roštilj i dobru atmosferu koja će potrajati do kasnih sati.

6. Angažujte dadilju, prijatelje ili baka-servis

Ne morate da imate grižu savesti ako jedan dan prepustite brigu o deci nekom drugom, a vi se posvetite samo sebi. 

 

Tagovi