Bolnica
Profimedia.rs
Bolnica

Profimedia.rs

Bolnica, Foto: Profimedia.rs

U ovoj klinici majstori su užurbano radili u hodniku na postavljanju pločica u toaletima i sanaciji mokrih čvorova. 

Načelnik dr. Goran Stevanović rekao je da je ovo samo prva faza u rekonstrukciji infektivne klinike kroz koju godišnje prođe preko 80.000 pacijenata.

- Od 2006. u Klinici za infektivne bolesti se konstantno ulaže. Međutim, problrm je što se ove zgrade, osim prijemne ambulante, sazidane 1926. i zahtevaju stalno održavanje i ulaganje - kaže dr. Stevanović, koji kaže da je najkritičnija situacija na odeljenju šest gde leže pacijenti oboleli od HIV:

- Iako je urađenja kompletna sanacija, postoje delovi na kojima i dalje prodire vlaga, pa je procenjeno da je najhitnije da se radi na jeadn deo mokrih čvorova. Jedan deo toaleta je sređen, a plan nam je da u najskorijem periodu prekrečimo i sredimo dve pojedinačne sobe. 

Iako su mnoge sobe prekrečene, u mnogima se još uvek vide vlažni i popucani zidovi.

- Cilj nam je da u narednom preiodu pored, pored vodovodnih i kanalizacionih instalacija i saniranja dopunskog oštećenja zidova , dodatno zamenimo spoljašnje prozore i vrata, kao i da obavimo limarske radove kako bismo zaustavili prokišnjavanje. Prioritet dan je da osposobimo kliniku da možemo da radimo, a odmah potom i da pacijentima obezbedimo prijatniji boravak, koliko je to moguće - zaključuje Stevanović za "Kurir".

Komentari (1)

Beobanka

09.03.2017 08:11

Jel iz sredstava prodajom Beobanke na Z.Vencu????