Barak Obama
Associated Press
Donald Tramp

Profimedia

Donald Tramp, Foto: Profimedia

Obama je na završetku posete Aziji, rekao da veruje da će građani SAD odbaciti "bezobzirnog" milijardera na predsedničkim izborima.

On je naglasio da njegovi susreti sa stranim liderima pokazuju da se radi o ozbiljnoj dužnosti koja zahteva znanje, pripremljenost, kao i realnu i promišljenu politiku.

Predsednik SAD je apelovao na Amerikance da ne dozvole da "skandalozno ponašanje, kakvo se moglo videti u kampanji republikanskog predsedničkog kandidata postane normalnost.

"Javnost i mediji samo treba da slušaju šta on priča i da postavljaju pitanja o kontradiktornim, neobaveštenim i uvrnutim idejama", rekao je Obama.

Američki predsednik je u više navrata kritikovao republikanskog predsedničkog kandidata, navodeći da on nije podoban da obavlja funkciju glavnokomandujućeg američkom vojskom i ukazivao je na Trampove sporne komentare.

Obama je takođe otvoreno podržao predsedničku kandidatkinju Demokratske stranke Hilari Klinton.

Tramp je ponovo kritikovao predsednika SAD, navodeći da je ruski predsednik Vladimir Putin bolji lider od njega.

"Mislim da bih imao vrlo dobar odnos sa Putinom… On je lider, mnogo bolji nego što je naš predsednik bio", rekao je Tramp u televizijskom forumu u sredu uveče, na kojem su se on i njegova rivalka, demokratska kandidatkinja Hilari Klinton pojavili odvojeno.

Komentari (3)

gavrilovic

08.09.2016 16:41

Da nisi crnac nikada nebi imao sanse sa svojom inteligencijom i "dobrim idejama" da siris ratove po svetu i da lazes kao Hilari Klinton.

Gile

08.09.2016 17:28

... kaze najgori predsednik u istoriji Amerike. Nista nije uradio, sve je zabrljao, promovisao je mrznju medju ljudima u Americi, ceo svet ga prezire, vodio je kriminalnu politiku... On je totalna nula od coveka koji je podlo sirio mrznju pod sifrom 'tolerancije'. Koje je ON ideje sirio? Niko i ne zna. Lupetao je nesto o 'promeni', koja nije dosla - osim ukoliko neredi i spaljeni gradovi predstavljaju nekakvu 'promenu'. Veceg lazova i vece nule nikad nije bilo u Americi.

SINISA

08.09.2016 17:37

Komunisticke parole,nije podoban,.