Novak Đoković
Profimedia
Novak Đoković

Instagram/djokernole

Novak Đoković, Foto: Instagram/djokernole

Novak Đoković je rekao da su smešne priče kako mu supruga Jelena određuje jelovnik, jer ona sama jede meso. 

- Besmisleno je voditi polemiku o tome jedem li ili ne jedem meso. Ljudi kad nisu dovoljno informisani, a čitaju novine, prave zaključke koji nemaju osnova. Nisam više vegan. Ishrana mi je uglavnom bazirana na biljkama, a jedem ribu, koju sam i ranije konzumirao povremeno, ali i jaja. To koristim kao izvore proteina, mada ih ima mnogo, ali većina zna samo za meso jer je u našoj kulturi nezaobilazna namirnica. Meso sam prestao da jedem u avgustu-septembru 2015. što iz etičkih, što iz zdravstvenih razloga. Čuo sam da pričaju kako mi žena brani da konzumiram meso. Pa ona ga sama jede sad u trudnoći - rekao je Novak.

Srpski as je rekao da i svaki slobodan trenutak posvećuje svom sinu Stefanu.

- Prošle godine je išao u prirodnjački muzej, i išli smo opet. Taj mu je jedan od omiljenih jer imaju sve moguće životinje od nastanka sveta. Dva dana zaredom smo nas dvojica sami bili u gradu. Išli smo na Ajfelovu kulu. Tražio je da se popnemo, stali smo u red, ušli, sve kulturno, pa je odozgo hteo da gleda kroz teleskop. Rekao sam mu da ne radi, a zapravo nisam imao evro kod sebe da ubacim da se pokrene. Tako da on svima priča kako je bio pokvaren, ja mu dobacujem krišom: "Ćuti, bre, sine..." Išli smo i u park, tačnije u šumu. Videli smo neke životinjice, ovce, magarce, ponije. To mu je bio doživljaj. U poslednje vreme je više zavoleo reket. Već mesec-dva svaki dan hoće da igra tenis, fudbal, šutira loptu... Aktivan je mnogo - ponosan je Nole na svog prvenca.

Uskoro novi trener uz Agasija

Đoković je rekao da će do početka Vimbldona angažovati još jednog trenera kako bi bio uz njega kada je Andre Agasi odsutan. Svetski broj dva poručio je da ima spisak kandidata, ali da ne želi da ga otkriva.

- Dogovor mora da aminuje Agasi, glavni trener, i da se novi čovek u stručnom štabu uklapa u našu tenisku i životnu viziju. Moramo obojica da budemo saglasni... To bi trebalo da bude neko ko je kao igrač imao iskustva na vrhunskom nivou. Već smo obavili jedan razgovor, voleo bih da bude mlađi jer mi takva energija daje više inspiracije - rekao je Nole.

Komentari (4)

Krka

05.06.2017 19:30

Odmah poboljšava igru.

AMAN

05.06.2017 23:45

vise ostavite decka da zivi kako hoce i jede sta hoce. Krajnje je nekulturno mesati se u neciji zivot.

Gaki

06.06.2017 00:46

NOVACE PROMENI ZENU ,TU JE PROBLEM ,ISPOD PROSEKA RUZNA NIKAKVA ONA TE VUCE DOLE

Zika

06.06.2017 00:47

Dokona trudnica mora sve da aminuje ,ona vodi glavnu rec a nista ne zna