Kusta i Monika u Andrićgradu
Miloš Cvetković
Kusta i Monika u Andrićgradu

Miloš Cvetković

Kusta i Monika u Andrićgradu, Foto: Miloš Cvetković

Neposredno pred Monikin dolazak, Kusturica je otkrio kako je bilo raditi sa Monikom, šta su sve preživeli na setu i ko je koga naučio da muze krave.

- Monika Beluči je savremena ikona i kao takva nije predviđena za velike filmske uloge. Moja ideja je bila da je uvaljamo u naše blato i da mizanscen bude važniji od poze! Uspela je u tome - istakao je Kusturica u intervjuu za „Blic Puls” i onda potanko objasnio da nije on bio taj koji je Moniku učio da muze krave.

Nikad više i glumac i reditelj

Emir Kusturica u filmu „Na mlečnom putu” prvi put igra glavnu ulogu, a pritom je i reditelj. On otkriva da se tako nešto neće ponoviti. - Nikad više! To je bilo na granici održivosti - kaže Kusta

- Nisam ja učio Moniku da muze, nego ju je naučila jedna seljanka sa Klobuka. Što se istinitih detalja sa snimanja tiče, sećam se da me je u Hutovom blatu, usred močvare, gde čovek može lako da se zaglavi u živom blatu, na kraju nekog dana, posle desetog dubla, Monika kroz smeh, umorna, upitala: „Da li ti znaš ko sam ja?” Htela je da naglasi kako se žena kao što je ona, model svih velikih firmi, valja po blatu i čeka da je gricne neka zmija. Ja sam joj odgovorio replikom iz filma: „Znam, ti nisi više ona koja si nekada bila“ - ispričao je Kusturica, koji je iznenađen kako je tako velika filmska diva uopšte uspela da preživi njegov film.

- Ovčja govna, štale, eksplozije po život opasne, skokovi u vodu sa ogromne visine, sve su to bila moja nastojanja da vlastiti filmski jezik prilagodim digitalnoj tehnici i tako unesem u film svoje, sada već starinske filmske ideje - istakao je proslavljeni reditelj.

Komentari (2)

sss

24.02.2017 18:46

A gde je Sloboda? Da li je obavestila premijera kako ona i njen suprug teško žive, slabo su plaćeni i ne mogu da izađu na kraj sa dva automobila, dupleksom u Bgd. i kućom u Čortanovcima! A Leskovac ih zove!!!

Loka

24.02.2017 20:47

Bobica umislila da je neka glumica, a Kusta je uzeo samo kao paravan.Mukica, nije lako biti glup.