Gudurić i Veličković
Alo!
Miroslav Nikolić

Marko Metlaš

Miroslav Nikolić, Foto: Marko Metlaš

U poslednjih pet utakmica oba tima igraju promenljivo, a crno-beli su u prošlom kolu prvi put posrnuli i u regionalnom takmičenju, kada su prvi poraz zabeležili u duelu sa ekipom Budućnosti. Partizanu je pobeda imperativ kako bi održao korak sa večitim rivalom, dok bi Zvezda trijumfom pobegla za dva boda. Zbog velikog uloga koji je u igri, naš poznati trener Miroslav Nikolić iz neutralnog ugla tvrdi da u derbiju nema favorita, bez obzira na to što se slaže da Zvezda ima bolje pojedince.

Radonjić hvali Partizan

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde, već nekoliko dana izjavljuje da veruje u trijumf svog tima, ali džentlmenski ističe i upozorava da nema unapred dobijenih mečeva. - Mora da se zna da je Partizan napravio mnogo toga u srpskoj, evropskoj, ali i svetskoj košarci... Zaslužuju poštovanje, ali naša želja je da u duelu protiv njih budemo bolji i ostvarimo verovanje da imamo snage i kapaciteta da ih pobedimo - kaže Radonjić.

- Ne bih se usudio da odem u kladionicu i da položim neki novac na Crvenu zvezdu, jer smatram da obe ekipe imaju podjednake šanse da trijumfuju. Vodio sam oba kluba, ali nisam navijački nastrojen. Ne smatram ni da će Crvenoj zvezdi od presudnog značaja biti domaći teren i njihova fanatična publika.

I jedni i drugi imaju strahovit takmičarski ritam, videćemo ko će uspeti bolje da se pripremi za meč koji sledi. Ako me već terate da se kladioničarski opredeljujem, nek bude da predviđam mali broj koševa. Teško će pobednik ubaciti preko 70-73 koša - najavljuje Nikolić.

Gudurić i Veličković

Alo!

Gudurić i Veličković, Foto: Alo!

Naš sagovornik u ovom duelu najviše očekuje od krilnih centara.
- Iskusni Milko Bjelica i Novica Veličković će voditi glavnu reč, od njihove igre će mnogo toga zavisiti. Što se bekovskih pozicija tiče, Zvezdi dajem malu prednost, ali samo zbog čvrste odbrane koju demonstriraju. Jović i Lazić su najjači u tom segmentu. Kuzmićevo iskustvo iz Evrolige može da donese prevagu u reketu. Opet, Partizan ima sjajnog Hečera, Zvezda može da se osloni na Gudurića, ma derbiji su uvek do kraja zanimljivi i neizvesni - zaključuje Miroslav Nikolić.

Bez „grobara“

Ko nije išao na meč Zvezda-Baskonija neće moći ni na večiti derbi. Zvezda je još ranije objavila da kupljena ulaznica za Evroligu važi i za utakmicu sa Partizanom. „Grobara“ neće biti u dvorani, jer ovog puta nema reciprocitetne razmene karata.

 

Birčević: Zvezda je favorit

Stefan Birčević, košarkaš Partizana, otvoreno kaže: - Zvezda je favorit. Evroligaški su tim koji igra pred svojim navijačima. Samo ako fizički odgovorimo, možemo se nadati dobrom rezultatu. Samo nema predaje! Timsku odbranu i napad moramo imati - ističe Birčević.

 

Poslednjih pet mečeva Zvezde i Partizanan

- Crvena zvezda - Baskonija 63:70

- Mornar - Crvena zvezda 59:71

- Panatinaikos - Crvena zvezda 70:59

- Crvena zvezda - Barselona 76:65

- Crvena zvezda - Igokea 68:66

- Partizan - Zelena Gora 58:56

- Partizan - Budućnost 61:64

- Bešiktaš - Partizan 77:62

- FMP - Partizan 56:65

- Ludvigsburg - Partizan 64:65

Komentari (5)

NBgd

07.11.2016 14:46

Muto, normalno je da dobijemo Partizan sa 30 razlike.

Sale70

07.11.2016 14:58

@NBgd - Vi ko god da ste i kako god mislite da se zovete nikada niste i necete dobiti Partizan sa 30 razlike...a vas i vase frakcije i sekcije je Partizan "arhivirao" i sa blizu 40 poena razlike i opet ce samo zdravlja Boze...definitivno su frustracije i kompleksi ostavili velikog traga na vas,zao mi je iskreno zbog toga...

NOLAN SMIT

07.11.2016 15:44

PA UPLATI NA FRANJEVCE,TOMU.

NOLAN SMIT

07.11.2016 17:12

SALE,HRVOJE, SKORO SMO VAS DOBILI 31 RAZLIKE.NE PRIČAJ GLUPOSTI.

Milan

08.11.2016 00:23

Dobro Muta pogadja nije ni cudo sto je sve izgubio na kocki kada ovako pogadja. Pitajte ga za neke fikseve i sledece nedelje pa da odigramo kontra da i Srbija zivne u finansijskom smislu.