Milorad Kosanović
Aleksandar Dimitrijević
Milorad Kosanović

Aleksandar Dimitrijević

Milorad Kosanović, Foto: Aleksandar Dimitrijević

  - Prosto je neverovatno što se dozvoljava da se ovo dešava sa klubom koji je, uz Zvezdu i Partizan, najuspešnji u državi. Vojvodina je, da podsetim, dva puta bila šampion Jugoslavije, osvajila je Kup Srbije, ali i Srednjoevropski kup. Klub je bio jedan od simbola Novog Sada, ali je sadašnje stanje posledica nebrige društvene zajednice, grada i pokrajine. O Zvezdi i Partizanu, država i društvo vode računa i to se i ne krije, što, međutim, nije slučaj sa Vojvodinom, koja kao da ne pripada gradu Novom Sadu, pokrajini i Srbiji. Čini mi se da neko namerno pušta da stvari idu ovim tokom kako bi srušio Vojvodinu -  rekao je na početku razgovora za Alo.rs Milorad Kosanović.

Ko i sa kakvom namerom to radi?

- Ne znam.

U Vojvodini su česte smene uprava i trenera, što mnogi vide kao jedan od uzroka krize kluba.

- Niko nikome ne odgovara za ono šta radi u klubu. Ne znam da li Vojvodina uopšte ima Izvršni odbor, a u Skupštini navijači imaju većinu i oni vode politiku kluba. To mi nije najjasnije, baš kao ni to da sadašnji predsednik Nadzornog odbora Vojvodine vodi glavnu reč u klubu. Razumeo bih sve to da je novosadski klub privatizovan i ima vlasnika ali on je, koliko znam, i dalje udruženje građana.

 Navijači su pokušali da se fizički obračunaju sa čelnicima kluba. Šta će se dalje dešavati u Vojvodini?

- Kad pustiš da vlada haos dešavaju se takve stvari. Posledice loše organizacije kluba su da u Vojvodini nema plata, ali se zato sa “Karađorđa” napadaju sudije, a navijači pokušavaju da se fizički obračunaju sa čelniicma kluba. Svašta će tu još dešavati, pa će možda i čelnici kluba napasti navijače!

Vidite li rešenje za probleme Vojvodine?

- Vidim samo dve mogućnosti - ili da se klub privatizuje ili da država uzme Vojvodinu pod kontrolu - zaključio je razgovor Milorad Kosanović.