Mira Kosovka
Jutjub printskrin
Mira Kosovka

Jutjub printskrin

Mira Kosovka, Foto: Jutjub printskrin

Mira je, u odnosu na vreme u kojem je odrastala, vaspitana patrijahalno.

Kao devojčicu otac i braća su je oblačili u mušku odeću i stvorili su od nje Virdžinu. Ona je odrastala kao dečak sve do fakulteta.

Mira je 1977. napustila rodnu Đakovicu, upisala je Defektološki fakultet koji je studirala dve godine, da bi ga napustila.

U profesionalne vode se otisnula 1986. godine.

Kada su joj davne 1999. ubili majku, bila primorana je da zbog finansijskih problema otputuje u Australiju.

- Muka me, sine, naterala da odem. Svi moji su izbegli iz Đakovice, niko nema para, niko te ne pita kako ti je... Kada su me pozvali ljudi iz Australije i pitali za koliko novca ću otići da radim, rekla sam im: "Koliko date." Kad nemaš para, i sto maraka je mnogo. Otišla sam i ostala tamo - rekla je svojevremeno Mira u intervjuu za "Press reviju".

Međutim, Miru je potom zadesila još jedna porodična tragedija. Njoj je preminuo brat blizanac, zbog čega je prestala da se bavi muzikom.

- Više nisam mogla da pevam, nije mi bilo ni do čega. Smrt brata me je potpuno uništila. I danas osećam veliku prazninu. Uvek je voleo da me vidi nasmejanu i lepu, zvao me je "Moj crni labude"... Posle njegove smrti bila sam emotivno ubijena, mislila sam da će mi biti lakše uz alkohol - navela je pevačica u jednom intervjuu.

Mira već 16 godina živi u Australiji, a s vremena na vreme se zbog nostalgije vrati u Srbiju.

Pročitajte i:

Komentari (4)

A.

11.11.2017 19:03

nepravda koliko tuge

nedjo

11.11.2017 20:41

odavno je nema

strasnoooo

11.11.2017 23:05

neko dobije dobre karte kad se rodi..a neko ovako..strasno...nesreca za nesrecom kod ove zene..a nekom sreca za srecom..Ne verujem u Boga! Daje selektivno srecu

Milan

12.11.2017 17:13

Poznavao sam je jos iz studentskih dana, tada je i pocela da se bavi pevanjem. VelikI borac, drug a pesmu je volela sto je I dokazala godinama. Sretao sam je I ovde u Kanadi kada je gostovala, ostala je ista, na zalost zivot je nije mazio ali se nadam da je nasla vise srece u Australiji gde sada zivi.