Colossus CSS-5303B aparat za galete
NonStopShop
Colossus CSS-5303B aparat za galete

NonStopShop

Colossus CSS-5303B aparat za galete, Foto: NonStopShop

Ove galete su odličan izbor umesto hleba za slani doručak.

Hrono galete zbog neutralnog ukusa odlično idu sa svim nadevima: humus, sir, ajvar, a mogu da se jedu i sa slatkim namazima, džemovima i dodacima.

Sastojci: tri šolje brašna (jedna šolja raženog brašna i po 1 šolja heljdinog i speltinog), pola šolje pečenog susama, malo manje od pola kašičice sode bikarbone, malo limunovog soka , kašičica soli, dve kašike ulja (maslinovo, ulje od koštica grožđa ili hladno ceđeno suncokretovo ulje), kisela voda u količini da se dobije gustina kao za proju, možda malo gušće.

Postupak:

Sipati kutlačom ili kašikom u toster za galete. Brzo budu gotove i dosta ispadne.

Možete da pomešate brašna koja imate, najbolje speltino, heljdino i ražano po čašu od svakog i čaša i po dve kisele vode, pola praška za pecivo i kašiku psilijuma ako želite.
Prilagodite brašnovodu tako da testo bude malo gušće od testa za proju. Ubacite semenke koje imate (lan, suncokret, golicu ili malo kima). Aparat namažite sa malo putera ili masti.