Voli mlađe: Era Ojdanić
Alo!
Voli mlađe: Era Ojdanić

Alo!

Era Ojdanić, Foto: Alo!

Naime, Era Ojdanić, bivši učesnik „Farme”, otkrio je za „Alo!” da mu ni nakon četiri godine nije isplaćen ni dinar od honorara. Za 103 dana, koliko je bio u rijalitiju, Ojdanić je trebalo da dobije oko 11.000 evra.

Era je bio učesnik četvrte sezone popularnog šoua, a na seoskom imanju u Lisoviću ostao je do samog kraja. O visini honorara je, kaže, sa producentima razgovarao samo jednom, kada je u prostorijama televizije potpisao ugovor. Od tada, priznaje, nije video ni dinar od honorara, a ni primerak svog ugovora.

- Zbog toga ne znam da li je moj nedeljni honorar trebalo da bude 800 ili 900 evra. Znam samo da je nakon što sam ga potpisao ugovor odnet Željku Mitroviću da ga i on, kao vlasnik televizije, potpiše. Svoj primerak nikada nisam dobio - priseća se na početku razgovora za "Alo!" Era i dodaje da je na uslove koje mu je produkcija „Pinka” ponudila pristao prevashodno zbog dugogodišnjeg prijateljstva sa Milicom Mitrović. To Era posebno ističe, tim pre što mu je konkurentska produkcijska kuća, iste 2013. godine, ponudila da uđe u šou „Veliki brat”.

Naplata na sudu

Podsetimo, četvrta sezona rijalitija „Farma” trajala je od sredine marta do početka jula 2013, a prvo mesto osvojio je Sulejman Memo Haljevac, kome je tek nakon što je tužio „Pink“ isplaćena nagrada od 40.000 evra, plus kamata. Sličnu sudbinu doživeo je i Milan Tarot, koji je na sudu dobio „Pink”.

- Bio sam u pregovorima sa „Emoušnom” da ponovo uđem u njihov rijaliti, a slučaj je hteo da me Milica pozove baš u trenutku kada sam krenuo na sastanak s njima. Zamolila me je da odustanem od te ideje i odmah mi je ponudila da uđem na farmu, što sam i uradio. Brzo smo se dogovorili o svim detaljima, a prijateljstvo sa Milicom je prevagnulo - kaže Era i dodaje da se u Lisoviću zadržao gotovo tri meseca, samo jednu nedelju je iz opravdanih razloga proveo van rijalitija.

- Tokom mog boravka u Lisoviću obijena mi je porodična kuća, pa mi je trebalo sedam dana da saniram te probleme - kaže Era i navodi da je „Farma“ tada trajala 110 dana, od kojih je on proveo 103 na imanju, tačnije 14 i po nedelja. Kada se taj broj pomnoži sa visinom nedeljnog honorara, računica je jasna. Era je nakon učešća u „Farmi” ostao kratak za nešto više od 11.000 evra.

- Istina je da su mi tražili žiro-račun, ali do danas nijedna uplata nije legla. Verovatno su ga negde zagubili. Nakon superfinala, nekoliko puta sam zvao Milicu, ali je nikada nisam dobio. Ubeđen sam da je ona to jednostavno smetnula s uma, a verujte mi kada vam kažem da bih radije išao da prosim na ulici nego da je na to podsećam. Takav sam čovek, prijateljstvo mi je vrednije od novca - kaže Era i ističe da ne pomišlja da tuži dužnike.

- Novac dođe i prođe, a prijatelji ostaju. Sa Milicom sam prijatelj još od početka njene karijere, dok je još radila na Trećem kanalu. Preživeli smo mnoge stvari zajedno, a to nema cenu. Nikada ne bih mogao da ih tužim - zaključuje za kraj Ojdanić.

Komentari (2)

Тртрћко

05.08.2017 20:26

Добро,добро,Еро брате,не мораш толико да се улизујеш Митровићевој супрузи Милици?Знамо ми одавно да су они лоше платише а да ли плаћају струју и порез не смем ни да питам.Мислиш ли ти да за џабаке се толико улизују Вучићу а за СНС би скочили и под авион у лету!ПС.Присуствовао сам састанку када је једна позната приватна ТВ станица тражила да један добар аматер хумориста учествује у неколико емисија.80% хонорара унапред?Па знаш?Уколико не дате за недељу дана тражићу вам онда 100%! Отпао је договор

kiki

06.08.2017 00:45

@Тртрћко - nadoknadis ti to kraduckajui novac sa stola gostima pod satrom ali nije svako jutro dobro jutro.zadnji put pade era na ceki i kosulja se cepa dok se euri ne vrate vlasniku.