Vesna Dedić
Jutjub printskrin
Vesna Dedić

Promo

Vesna Dedić, Foto: Promo

Vesnu je ophođenje i ismevanje žene koja je rodila dete veoma pogodila, pa je rešila da napiše otvoreno pismo, ne samo kako bi zaštitila Anu, već i ženski rod.

Njeno otvoreno pismo vam prenosimo u celosti:

"…Ne mogu da napišem na početku pisma ni dragi ni poštovani jer ti si majmun. Ne znam da li si ikada bio u bioskopu, pozorištu ili pročitao neku knjigu. Ipak, verujem da znaš da većina ljudi poštuje glumice, pevačice, novinarke, književnice jer im svojim pesmama, knjigama,filmovima, predstavama i emisijama ulepšavaju život. Ali,ti to ne gledaš tako. Kao što sigurno prezireš da propuštaš pešake na ulici prezireš i kada bilo koja od tih žena nešto kaže, a da tebi nije po volji. Umesto da uzmeš da pročitaš knjigu koju je neka od njih napisala ili odeš u pozorište da je vidiš kako glumi ti pišeš po portalima komentare prepune govora mržnje. Znaš, trebalo bi da bude kažnjivo kada se rugaš damama koje ne poznaješ i nazivaš ih odvratnim feministkinjama, alkoholičarkama, kurvama, glupačama koje treba linčovati ili bar silovati", napisala je spisateljica i voditeljka, a potom i pomenula način na koji ej korisnik interneta uvredio Anu:

Vesna Dedić

Promo

Vesna Dedić, Foto: Promo

"Majmune, ja sam morala tebi da se obratim u trenutku kada si nedavno poznatu pevačicu čiju je fotografiju posle porođaja suprug postavio na instagram nazvao debelom nakazom, odvratnom kučkom koja treba da se iseli iz zemlje koliko je ružna! Majmune, ti njene pesme možeš da ne voliš i da pišeš detaljno zbog čega ti se ne sviđaju, ali ona je u trenutku kada je rodila dete svom suprugu najlepša. Ti više voliš da gledaš slike našminkanih porodilja umesto majke kojoj se vide na licu tragovi bola? Ti,kao prosečan majmun sigurno znaš iz istorije imena dobro udatih Srpkinja, imena snajki Obrenovića i Karađorđevića, Titovih ljubavnica i žena, kao i starleta koje se kite imenima aktuelnih političara. Ti ne znaš niti te se tiče ko je Jelisaveta Načić, Danica Tomić, Marija Magazinović, Draga Ljočić, Ksenija Atanasijević… uzgred bile su neopisivo lepe, pa pljuješ sve žene koje su se usudile da karijeru i ime naprave sopstvenim učenjem, trudom, snagom volje i talentom", napisala je Vesna i dodala:

Vesna Dedić

Mitar Mitrović

Vesna Dedić, Foto: Mitar Mitrović

"Ja razumem da ti voliš da čitaš novine u kojima je sve crno ,da za tebe sve što se desi ne valja i da imaš razlog koji te tera da svačiji uspeh izvrgneš sumnji, a svačiju pobedu podsmehu. Ti, kao prosečan majmun sigurno i ne čitaš tekstove već ti naslov i slika služe da iskoristiš mogućnost da kukavički, pod lažnim imenom i bez ikakvih posledica određuješ meru svačijeg uspeha. A tvoj uspeh je što imaš kome da se rugaš do mile volje, a nećeš popiti ni šamarčinu? A zašto ja tebi majmune pišem? Zato što mi se ovih dana vrzma refren pesme "Jer majmun radi što majmun vidi" i što verujem da će majmuna biti sve više ako im se ne stane na put. I zato što verujem da je najbolja taktika protiv svih majmuna da ga udariš po džepu. Predlažem da se svaki komentar ispod teksta na portalu o bilo kojoj ženi koja ima svoju profesiju na koju plaća porez naplaćuje jedan dinar ako sadrži govor mržnje. Ceo prihod da se uplati za pomoć deci koju je neki majmun napravio i zaboravio da postoje. Ja sam protivnik zabrana. Zato, piši i dalje, ali plati porez na mržnju ili bar budi muško i stani ispred brata, oca, majke, kćerke, sina ili muža one kojoj se rugaš da te bar pljunu…pa ti meni da pišeš kakav je osećaj, čak i kada nema svedoka takve uvrede. Majmune…"

Komentari (27)

saw

17.08.2017 20:54

kobila u pokusaju

Paparaco

18.08.2017 08:30

@saw - Neeeeeeeeeeeee. Ona i jeste!!!!!!!!!!

GRGUR NINSKI

17.08.2017 21:00

Au sta ova sto mekece cim zine nece sve uraditi samo da bi se o njoj pisalo?? kakav vokabular i pismo takav i nivo ove koja sebe eto zeli da uglavi u neku mucenu elitu, a vidi se da joj kamen i stijenje iz zicagu vire. Tacno je ne treba vredjati, ali koja je funkcija reci majmune u ovom pismu??? Skorojevicka teska koja bi na silu da bude Bgd elita, a niko je ne ferma ni za sta. Oladi zeno smorila si pricom o razvodu itd

Vera V

17.08.2017 21:50

@GRGUR NINSKI - Auu, kakav rečnik "dame"!!! Ovo se može opravdati samo klimakteričnim ispadom. Meni je iskreno milo što je devojka u tim godinama dobila svoje dete, srećno i dugovečno, ali, iskreno ja sam - kad sam je videla pitala sebe: Ide li da se porodi ili nije rodila ono dvoje pa će kasnije? Treba paziti na sebe i u trudnoći, ali, rodila je, milo mi je. Da, smarala je pričama o razvodu, pa novom dečku studentu, valjda...pa raskidom i sad MAJMUNE nekome. Bravo, to govori i o njoj!

Nick

17.08.2017 21:07

Objasnila mu je...bravo!

GLUMICA

17.08.2017 21:08

Vesna...s kim se svadjas?Nemoj ti da branis zenski rod.UMEMO mi to same i mnogo bolje a da ne vredjamo ljude koji ne citaju knjige i ne idu u pozorista..ima postenih domacina koje upravo ti sada vredjas.ZATO. .psssss.jer nisi ni ti neka zena za primer koja ce da drzi slovo

micko

17.08.2017 22:44

@GLUMICA - Vesna, manje vina, manje vina. Ti si svoje izvozala, pala si u zaborav.

nečitamšund

17.08.2017 21:33

Ako žena postavi na društvene mreže sliku jedan sat posle porođaja verovatno ima vrlo veliki problem u mozgu.Ova babunka što svuda gura svoju nosinu je od iste sorte.Čuj,spisateljica?!Ko se sve neće nazvati piscem.Njeno pisanje je na nivou vikend romana.Štivo za dokone babe.

Amater

17.08.2017 21:34

NIJE TREBAO DA JE VREDJA ALI ISKREN DA BUDEM NOVINARI NEPISU O PRAVIM ZENAMA DEBELIM,SUVIM, RUZNIMA KOJE ZASLUZUJU SVU PAZNJU OBICNOG COVEKA VEC PISU O SPONZORUSAMA,STARLETAMA JAVNIM KURVAMA PO RIJALITIMA I ZENAMA SUMNJIVIH MORALNIH OSOBINA GDE GOSPODJO PRIPADAS I TI.

Predrag

17.08.2017 21:35

Au al' se ova uživela u ulogu drvenog advokata.

RODOLJUB

17.08.2017 22:27

@Predrag - Ko je bre ta Vesna da naziva ljude majmunima. Možda je taj bitsnga, baraba, ali, nema ona pravo da ga naziva msjmunom. Eto ona meni liči na kozu pa joj to ne kažem.

Stojko

17.08.2017 22:14

Reče spisateljica čije knjige čitaju samo deca u pubertetu i nedo.ebane babe.Ubi se jadnica da glumi neku Bgd.elitu al'nemože da izađe iz svojih seljačkih opanaka.

Vlade

18.08.2017 13:59

@Stojko - Tesko babu uznemiriti. Hahaha.

ljiljana

17.08.2017 22:36

a ti vesna ne vredjaj zivotinje poredeci ih sa tim ludama

mali djole

17.08.2017 23:04

Vesna,veoma bih voleo da te (ne,Vas) izvedem na veceru i da se ispricamo. Samo da porazgovaramo... A s obzirom na tvoje obrazovanje,treba mi 5-6 sati razgovora. Molim te,samo bez sminke i dezodoransa... :-)

Lala

18.08.2017 08:11

@mali djole - I Vesna je dno dna. Zbog takvih kao ona muškarci vredjaju žene!

DJOKICA

18.08.2017 01:04

DRAGA VESNA,UZ DUŽNO POŠTOVANJE VAS-TEBE, DELA ITD.I PONAŠANJE NEKOG ČOVEKA-KOGA STE-TI,DEKLARISALI KAO MAJMUNA,ZBOG NEKIH NJEGOVIH IZJAVA.BEZ OBZIRA KOLIKO ONE BILE PRIMERENE ILI NE,SMATRAM DA JAVNE LIČNOSTI,A I NEPOZNATI GRADJANI,NEMAJU OBAVEZU DA SE TIME BAVE,NITI DA SEBI DAJU SVOJSTVO NEKOG ZAŠTITNIKA GRADJANA OD BILO KAKVIH POJAVA.JER ZA TO SU NADLEŽNE PRAVOSUDNE I MEDICINSKE INSTITUCIJE SISTEMA.ČAK SMATRAM DA VAS-TE I NEKO ZVANIČNO ILI NE,UPITA OKO TOGA,TREBA REĆI NE BIH JA O TOME.POZDRAV.

vesna

18.08.2017 07:12

@DJOKICA - Blago njoj kada nema pametnija posla! Koliko ruckova, ispeglanih kosulja, opranih prozora.....je moglo da stane u ovo antolohijsko pisanije!

Pera Detlic

18.08.2017 08:33

Ja volim kad ljulja bolje nego kad zulja ali vratice se Ana na staru liniju bez brige Vesna...

Dejan

18.08.2017 08:42

Ma žene se trte nešto i hoće da udu u centru pažnje kao da smo one postoje. Samo je jedan posto žena lep i privlačan. Ostalo kao ova tetka.

Paja original

18.08.2017 08:52

Meni se cini da je gdja spisateljica ovde izrazila svoju licnu frustraciju necim, jer je pismo koje ste preneli u celini preslo iz obracanja "majmunu" u neke price koje blage veze nemaju sa Anom Nikolic i njenim posttrudnickim stanjem. Cime je frustrirana, ne znam, ali necim jeste.

vladan

18.08.2017 11:35

Popi jeda bensededic i smiri se

Muff diver

18.08.2017 12:10

Mmmmmmmm...teto, teto al bi te otres'o ko toplomer

Vuki

18.08.2017 16:11

Kako piše majmunu, kada majmuni ne umeju da čitaju..

smm

21.08.2017 00:04

@Vuki - Ova se baš zaigrala. Uvrede koje je servira su bez stila, smisla, dubine i oštrine. Možda je čovek samo trenutno emotivno reagovao, siguran sam da obožavalac -"fan" pevačice AN, ali je ljubav prešla u mržnju onog trenutka kada je rodila dete sa majmunom... .zato ga treba razumeti. AN će smršati i dalje će verovatno pevati, ali dete ostaje.....

Sudija

18.08.2017 18:07

Spravom reaguje neko kome mozak jos nije nacet mrznjom, surovoscu, ludilom Pa ni ludaci iz Laze ne bi pisali ovakve komentare. Napraviti probu dajte im kompjutere neka napisu komentare u odnosu na bilo koga pa ce se videti da nemaju cak ni upola taj nacin surovosti kao ova majmunica koja se predsatvlja kao muskarac i koja pise ogavne , neljudske komentare. Sta li tek uzivo radi kada je u stanju ovako da pise?.

momazver

21.08.2017 07:36

Iz pročitanog ne vidim da brani SAV ženski rod od majmuna, već samo JAVNE ženske, a to je OGROMNA razlika.Danas exponirane,preexponirane,raubovane i izraubovane,radile su sve i svašta da bi bile u svakoj /žutoj/ šampi i tveu.Sad plaćaju tu cenu,uostalom to i vi znate..ali VI spisateljice bar iskustveno treba da znate da posle grebanja nema kajanja!...ili ste možda zaboravna i površna,,kao ove vaše koje branite..muškarci bi eufemistički rekli - vetropirke!