Markos i Luka Milinković
Twitter
Markos i Luka Milinković

Twitter

Nerazdvojni otac i sin: Markos i Luka Milinković , Foto: Twitter

Kako pišu hrvatski mediji, policija je posle uviđaja saopštila da nema tragova nasilja koji bi ukazivali na to da je dečak ubijen. Na njegovom telu nisu primećene ni povrede koje su mogle da izazovu gubitak svesti tokom ronjenja. Policija je o svemu obavestila Županijsko državno tužilaštvo, koje je odmah izdalo nalog da telo bude preneto na obdukciju da bi se otkrilo kako je nastupila smrt.

Tragedija na ostrvu Braču u Hrvatskoj potresla je ceo region, a najviše sportiste i Markosove kolege odbojkaše. Markos je legenda odbojke u Argentini, a poreklom je Srbin. Odrastao je tamo i postao lider njihove reprezentacije. Oženio se Novosađankom i sa njom dobio sina Luku, koji je nastradao u uvali Mala Lozna na Braču.

Tragedija se dogodila u subotu, 29. jula oko 19 sati. Telo dečaka pronađeno je u uvali Mala Lozna, dok je plutalo u moru. Istraga će utvrditi šta se tačno desilo i šta je prethodilo tragediji.

Luka je kobnog dana, oko 18 sati, rekao majci da ide sa drugovima na obližnji teren da igra košarku. Majka dečaka je, kako nezvanično saznajemo, policiji potvrdila tu informaciju. Jedan očevidac je potvrdio da su dečaci iznajmili kajak i da Luka posle zajedničke vožnje nije hteo

Dečak izvučen sa maskom za ronjenje

Lekari su pokušali da reanimiraju dečaka i borba za njegov život trajala je dugo, međutim, nije mu bilo spasa.

- Na telu nije bilo tragova nasilja koji bi ukazivali na to da ga je neko gurnuo ili povredio. Dečak je izvučen iz mora sa maskom za ronjenje na glavi. Velika je verovatnoća da je loše procenio dubinu na koju je zaronio i da je preminuo zbog zastoja srca - izjavio je meštanin koji je jedan od očevidaca nesreće.

da ide na basket, već je odlučio da sam ide na ronjenje.

- Luka i njegovi drugovi su iznajmili kajak od 17 do 18.25. Dva dečaka su posle vožnje kajakom rekla da idu na igralište da igraju košarku, a on je rekao da će ostati da se kupa još malo. Pola sata kasnije, jedan kupač je u uvali Mala Lozna primetio nepokretno telo dečaka - rekao je očevidac hrvatskim medijima.

Prema njegovim rečima, dečaka je uočio jedan Slovenac, koji je vozio pedalinu.

- Slovenac je došao na plažu da vrati pedalinu i od čoveka koji ih iznajmljuje tražio da mu pozajmi masku za ronjenje. Rekao je: “Čini mi se da sam video ili nečije telo ili da neko roni. Ne želim da dižem uzbunu, idem prvo da proverim”. Čovek mu je dao masku, a kada je Slovenac došao na to mesto, počeo je da signalizira. Meštanin, koji je dugogodišnji policajac, brodom je otišao tamo zajedno sa svojim sinom. Pridružio im se i meštanin koji roni na dah, do 50 metara dubine. Na dnu, na dubini od oko sedam metara, bilo je telo, koje je ležalo na prsima. Izvukli su ga na površinu, ubacili ga na brod i odmah pokušali da ga ožive. Na plaži su nastavili reanimaciju, ali dečaku nije bilo pomoći - ispričao je meštanin Brača.

Otac nesrećnog dečaka legenda odbojke

Markos Milinković je posle tragedije hitno krenuo iz Argentine u Hrvatsku. Markos je legenda odbojke u Argentini, odrastao je tamo i postao lider njihove reprezentacije. Tokom karijere igrao je za neke od najvećih svetskih klubova, poput Sislija iz Treviza, gde je igrao sa Nikolom Grbićem. Šest godina je biran za najboljeg odbojkaša Argentine, a tri puta je učestvovao na Olimpijskim igrama. Luka je i sam krenuo tatinim stopama. Bio je član Odbojkaškog kluba Vojvodina, a igrao je na mestu primača.

 

Komentari (2)

GLUMICA

01.08.2017 10:01

ne daj Boze nikome ovakvu nesrecu

svedok

01.08.2017 10:29

Zov sudbine kome se nije moguce odupreti.