Ubijena Jasmina Jovanović
Alo!/Masanori Jošida
Ubijena Jasmina Jovanović

Alo!/Masanori Jošida

Ubijena Jasmina Jovanović, Foto: Masanori Jošida

Naša saznanja potvrdio je Draganov brat Boban, ali je objasnio da je prijava bila lažna i da je u stvari Jasmina sve vreme vršila pritisak na njegovog brata.

- Dragan je upozoren. Čak je postojala i mogućnost da mu oduzmu oružje - rekao je Boban za “Alo!” ne želeći da govori o odnosu Dragana i Jasmine, kao ni o tome šta je dovelo do tragedije. On je dodao da juri da organizuje bratovljevu sahranu.

Razvaljna vrata Jasminine kuce

Masanori Jošida

Razvaljna vrata Jasminine kuce , Foto: Masanori Jošida

U Ralji kažu da je Dragan pre tri godine na kocki izgubio kafanu i da je od tada malo radio kao nadničar, malo sa svojim ocem i bratom, koji imaju farmu pilića. U toj kafani sada kao konobar radi Draganov sin.

Često se svađali

Jasminina komšinica Angelina, koja ju je videla u ponedeljak pre podne kad su pile kafu kod komšinice Slavice, kaže da se ona sve vreme s nekim dopisivala i da joj je rekla da će morati u Beograd jer je njenoj majci loše.

- Rekla je da će morati da ode i vodi brigu o majci Rosi. Šta da vam kažem o njihovoj vezi. Dragan je bio vredan i radan i kod mene je pekao rakiju, dok je Jasmina po drugi put bila na lečenju od alkoholizma - rekla je Angelina. Meštani Stojnika pričaju da nije bilo problema sa njima dok su bili trezni, ali su se često svađali kada bi popili.

 - Dragan je nekada imao sve, ali koliko smo čuli, odao se kockanju, ali je znao i da popije pokoju časicu. Kada se sve sabere, ostao je bez kafane, ostavio je ženu i decu i sam se snalazio. Usput je upoznao Jasminu i mogu samo da kažem da je našla krpa zakrpu. Više su se svađali nego što su bili srećni, ali to je bio njegov život. Inače, on je bio dobar čovek i svakome je pomagao kada je trebalo - rekao je jedan Draganov drug.

Kako smo saznali, u Ralji i dalje živi Draganova supruga Tanja jer se njih dvoje zvanično nisu razveli, a o njoj meštani imaju samo reči hvale, a mnogim zajedničkim poznanicima nije jasno šta je Dragan tražio sa Jasminom jer je ona imala probleme s alkoholom.

U Ralji kažu da se Jasminin prvi muž zapalio zbog nje, međutim, njene komšije iz Stojnika, gde je živela u kući svojih roditelja, napominju da se nije ubio, nego da je pretakao benzin, pa se zapalio.

Mesto ubistva i samoubistva

Masanori Jošida

Mesto ubistva i samoubistva, Foto: Masanori Jošida

U Stojniku, gde su preksinoć nađena beživona tela Dragana i Jasmine, kažu da su oni povremeno zajedno živeli, ali i da su se često svađali. 

Tri godine nisu živeli zajedno

Draganova supruga Tanja, koja sa decom, sinom i ćerkom, živi u kući preko puta kafane koju je nekada držao Dragan, nije bila rečita.

- Dogodila se tragedija i šta ja imam da kažem. Treba da mislim na decu, kao što sam i sve vreme radila. S Draganom nisam bila tri godine, mada se nismo zvanično razveli. Kada god smo se sreli, bili smo korektni, javljali smo se jedno drugom. Inače, on nije dolazio kod nas - kratko je rekla Tanja.

Neposredno pre tragedije, Dragan je razvalio ulazna vrata Jasminine kuće u zaseoku Banjica, a potom ju je u automobilu čekao na putu.

Kako saznajemo, Dragan je Jasminu sreo kada se vraćala od komšinice, kod koje je pila kafu. Čim ju je ugledao, pucao je u nju, a onda je izašao iz automobila i pucao sebi u glavu.

Njegovo telo našao je meštanin Stojnika koji je čuo buku. Ugledao je Dragana, za koga je u prvom momentu pomisilo da mu je pozlilo, pa je njegova žena pozvala Hitnu pomoć.

Tada još nije znao da je nekoliko metara dalje u jarku bio Jasminin leš.

Dok je pokušavao da pomogne Draganu, zvonio je Draganov telefon, komšija se javio i na vezi je bio Boban.

Neposredno pre tragedije, Dragan je zvao brata i rekao mu da dođe po automobil u Stojnik.