Nemanja Radonjić
Tanjug AP
Nemanja Radonjić na meču protiv Sparte

EPA/Srdjan Suki

Nemanja Radonjić na meču protiv Sparte, Foto: EPA/Srdjan Suki

Za Nemanju Radonjića 2017. bila je godina životnog i fudbalskog preobraženja.

Zvezdin virtuoz je od momka usijane glave, koji je razmišljao da batali fudbal, za samo šest meseci provedenih na „Marakani“ preko Lige Evrope stigao do dresa reprezentacije Srbije.

U ispovesti za „Alo! Sprint“, Radonjić konstatuje da je prolazeći kroz mnoge teške situacije, zahvaljujući prijateljima i fudbalu, izašao na pobednički put.

Teško se otvaraš, kao da kriješ emocije?

- Iskreno, ne volim da pričam mnogo, naročito kada i nema nekog posebnog povoda.

Sad ti nema vrdanja, ovo je bila tvoja godina...

- Jeste, jer sam tek u 2017. počeo da igram u seniorskoj konkurenciji onako i onoliko koliko sam verovao da treba da dobijam šansu. Na kraju me je stigla povreda, ali sve pre toga ličilo je na najlepši san.

Svi smo videli koliko znaš i možeš, ali kao da si mogao još više?

Nemanja Radonjić

Tanjug AP

Nemanja Radonjić, Foto: Tanjug AP

- Verovatno bih veći trag ostavio da sam igrao više u domaćem prvenstvu. Trener Vladan Milojević čuvao me je za Evropu. Zato jedva čekam da počne 2018, da se potpuno oporavim i da nastavim tamo gde sam stao. Da sa Zvezdom zgazim i tu drugu polusezonu.

Na početku si bio „samo džoker“?

- Postao sam tajni adut u kvalifikacijama za Ligu Evrope na meču protiv Sparte. Ušao sam sa klupe i doneo svom timu svežinu. Mogao sam i gol da postignem. Nisam se upisao u strelce, ali mi se sve vratilo onda kad je bilo najpotrebnije protiv Krasnodara i BATE.

Kako je sezona odmicala, pokazivao si sve više?

Obožavam da skidam Ronalda
Još od početka karijere prati te epitet da si „Ronaldov klon“? - U početku su me za Kristijana vezivali likom, a onda su me poredili s njim zbog pokreta, brzine... Inače, ne verujm da ličimo, a da mi je fudbalski uzor - jeste. Kad kod njega vidim neki novi potez, poželim da ga skinem. Najviše volim da gledam Ronalda i Nejmara. Uvek sam bio opčinjen tim fudbalskim mađioničarima - iskreno će Radonjić.

 

- Tačno, ali još niste videli ni deo onoga što znam i što mogu.

Pre Zvezde si baš bio usijana glava?

- Jesam, priznajem. Pre godinu dana bio sam na ivici, razmišljao sam čak i da batalim fudbal. Prvo me je vratio u život menadžer Dejan Grgić koji mi je kasnije dodelio čoveka koji će ići uz mene. Više nisam imao pravo na grešku.

Da li si se promenio kao osoba?

- Za godinu dana baš dosta, a mislio sam da se nikada neću vratiti na pravi put. Dugo sam bio u fazonu: „Ma, šta meni ima ko da soli pamet, samo sam ja u pravu“.

I jel' teško biti dobar dečko?

- Pa, dobro... Nisam ja nikad bio loš dečko, više se slažem s formulacijom usijana glava. Voleo sam da izlazim, to je tačno, ali su me nervirale izmišljene i glupe priče koje su me pratile.

Koja najviše?

- Da sam alkoholičar, da izlazim svake noći. Svaki mladić voli da izađe s društvom, to je normalno, ali da sam izlazio svaku noć i da sam se opijao, pa onda ne bih mogao da ostanem na nogama.

Nazdraviš valjda ponekad uz čašu vina?
- Popijem čašu vina sa saigračima u znak pobede, ali se nemojte začuditi ukoliko me vidite da slavim uz običnu vodu.

Kakvi su ti planovi za 2018. godinu?

Nemanja Radonjić

Marko Đoković

Nemanja Radonjić, Foto: Marko Đoković

- Imam velike ambicije. Cilj mi je dupla kruna.

A reprezentacija?

- To što sam bio pozvan za reprezentaciju Srbije na mini-turneju po Aziji i što sam odigrao 15 minuta na meču sa Južnom Korejom najveće mi je priznanje ove godine. Neopisivo sam srećan zbog debija u nacionalnom timu.

Ideš na Mondijal?

- Ne krijem da sanjam Rusiju. Moje je da se što boljem pripremim i da me selektor pozove. U godini Mondijala imaću 22, pa čak i da uđem sa klupe na jednom meču, bio bih presrećan. Ma, ako odem u Rusiju, ne bi mi bilo teško ni kofere da nosim igračima kao što su Adem Ljajić, Bane Ivanović, Aleksandra Kolarov, Dušan Tadić...

Još koliko dugo je Zvezda pravi klub za tebe?

- Tek sam došao, ne razmišljam o odlasku. Glavom i telom sam u Zvezdi.

Komentari (3)

Cile

29.12.2017 15:08

Od ovog pa napravise velikog igraca. Samo zato sto iga u zvezdiiii.ak je i Muslin osetio na sopstvenoj kozi. Bili dobri drugi da izbore p;asman u Rusiji a sad neki rudonja treba da ide

Giga

29.12.2017 19:59

@Cile - Cile.. Radonja je kidalica.. Nemoj te ljudi biti toliko zlobni i maliciozni, pakosni.. Ne treba ti to Cile.. Mnogo je lepse ziveti bez toga.. Makar pokusaj bice ti mnogo bolje!!

Pinokio

01.01.2018 12:29

@Cile - Ne kaze se ..iga nego igra..nije . ak..nego ako...ja mislim da racunar i android nisu za tebesy