Zubar Stomatolog
Shutterstock
Zubar Stomatolog

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Pacijent je došao u Srbiju kako bi obaio stomatološku intervenciju, ali je po povratku kući imao brojne zdravstvene probleme. Prijavio je slučaj inspekciji i tada je otkriveno da muškarac nije član nijednog profesionalnog udruženja i da nema diplomu o završenom fakultetu.

Kasnijom istragom utvrđeno je da je on preko različitih publikacija i internet oglasa nudio usluge po veoma niskim cenama, uz kompletnu organizaciju putovanja i boravka u Srbiji, otkriva izvor iz italijanske policije za "Kurir".

Lažni zubar ima ordinacije po Srbiji i Italiji, a utvrđeno je da od 2010. nije plaćao porez.

U ordinaciji u jednoj trošnoj zgradi pronađene su brojne pincete, injekcije anestetika i različite doze adrenalina, kao i medicinski otpad s visokim rizikom od infekcija. Prostorije su bile potpuno nehigijenske, a pronađena su i skenirana dokumenta, dnevnici i beleške kako bi se rfekonstruisalo šta je lažni zubar radio.

Sumnja se da je taj pedesetogodišnjak povezan s više srpskih stomatologa, ali zbog istrage italijanska policija nije htela da saopšti da li su njihove srpske kolege uključene u istragu.

Komentari (6)

Dusko

31.05.2016 07:33

A zasto ne objavite koja je ordinacija i kako se zove zubar da narod zna . Znaci treba jos neko da nagrabusi, umesto da zastitite narod od samozvanih doktora .

ceca

31.05.2016 10:26

@Dusko - u pravu ste..puno ime i prezime su trebali reci ovo je strasno sta se radi...

Ika☆r

31.05.2016 10:57

Ovo i nije neka novost,opste je je poznato da zadnjih dvadesetak godina ima gomila privatnika razlicitih profesija,pa tako i zubnih ordinacija koji rade po privatnim kucama NEPRIJAVLJENI,jer prosto ne funcionise drzava kako treba na svim poljima.U svakom gradu ih ima,cak imaju svoje vizit kartice,mrezu svojih sigurnih pacijenata ali ne placaju porez niti imaju bilo kakvu kontolu.

Milica

31.05.2016 12:02

U Pozarevackoj bolnici ima jedan tehnicar koji se predstavlja kao lekar i ide po selima i leci seljake za pare.Od toga se obogatio.

Vrhunski stomatolog

31.05.2016 20:11

IČ mi nije žao bilo koga ko se opekao kod stomatologa u Srbiji. Malo vam je što uštedite X5 u odnosu na zemlje odakle dolazite nego morate i X6 pa kad se ošurite e onda kuku majko. Zna se cena = kvalitet. U orinaciji gde radim je bezmetalna kruna 50 eur skuplja nego kod konkurencije, ali je kvalitet i krune i suluge par ekselans. Ako si uštedeo X5 idi kod vrhunskog stomatologa, ne budi alav ne moraš i X6.

Stomatolog

01.06.2016 00:09

@Vrhunski stomatolog - Ako neko ima nameru da se kači za pravopis u predhodnoj poruci. Kucana je na mobilnom telefonu.