Težak rival već na početku: Mihajlović, Vlahović, Ilić i Everton
Aleksandar Dimitrijević
Težak rival već na početku: Mihajlović, Vlahović, Ilić i Everton

Aleksandar Dimitrijević

Težak rival već na početku: Mihajlović, Vlahović, Ilić i Everton, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Jasno je da „parnom valjku” neće biti lako u večerašnjem duelu protiv poljskog Zaglebja (20.15, RTS) u Humskoj, u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali ono što može da raduje navijače jeste to da je Partizan upisao dve pobede protiv poljskih ekipa na pripremama (Lehija 3:0, Bitovija 1:0) i da ima recept za njih.

Zaglebje: Božinov protraćio talenat!

Na sajtu Zaglebja prilikom predstavljanja Partizana autori su se najviše bavili Valerijem Božinovim, za koga imaju poštovanje, ali kažu da nije iskoristio pun potencijal. - U sezoni 2004/2005. bila su dva talenta evropskog fudbala: Vejn Runi i Valeri Božinov. Za jednog su govorili da je naslednik Pola Gaskojna, za drugog da je naslednik Hrista Stoičkova. Međutim, Božinova su pratili skandali, povrede i nije iskoristio svoj talenat. Ipak, treba biti oprezan - piše u tekstu.

Ivan Tomić, šef struke crno-belih, rekao je da igrači ne bi trebalo mnogo da se opterete prvom utakmicom u sezoni.
- Dobro smo radili na pripremama, spremni dočekujemo meč. Žreb nam nije bio naklonjen, ali nećemo da očajavamo, niti ćemo da precenimo ili potcenimo rivala. Sa dozom samopouzdanja čekamo taj meč - rekao je Tomić.
On je naglasio da je protivnik duže vreme na okupu.

- Tim Zaglebja je tri godine zajedno, dok smo mi napravili mnogo promena ovog leta. Bićemo odgovorni, na to nas obavezuje tradicija i dres. Verujem da će naš motiv biti jači. Istina je da je Zaglebje u maloj prednosti zbog toga što su na okupu dugo, ali prva utakmica neće rešiti ništa.

Logično, Partizan nije tempirao da bude na vrhuncu forme u prvoj takmičarskoj utakmici.
- Nismo se tako pripremali jer bismo rano pali u formi. Tegovi nisu u nogama, možda samo u glavi. Ne treba nam opterećenje, naprotiv, treba da rasterećeno uđemo u meč. Ali isto tako moramo maksimalno da budemo koncentrisani, u Evropi se greške ne praštaju - zaključio je Tomić.

Đurđić i Neca u napadu

Ivan Tomić, trener Partizana, najverovatnije će početi meč sa Đurđićem i Mihajlovićem, dok bi Gregor Balažic trebalo da ostane na klupi. Brazilac Leandro će biti spreman za nedelju dana, tako da će crno-beli početi u sastavu: Šaranov, Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac, Everton, Brašanac, Janković, Radović, Mihajlović, Đurđić.

 

Svi u Beograd!

Poljski navijači su među ekstremnijim u Evropi, često učestvuju u zakazanim tučama, a pred dolazak u Beograd napravili su promotivni video u kojem pozivaju sve saborce da ih što više bude u Humskoj. Oni su se slikali pred polazak sa transparentom „Svi u Beograd“, uz poruku da se ovakve prilike ne propuštaju. Na šta su mislili, videćemo danas, ali će obezbeđenje sigurno morati da bude pojačano. Pretpostavlja se da će ih biti oko 300.