Konji zaustavili Hitnu pomoć u Nišu
Printscreen youtube
Konji zaustavili Hitnu pomoć u Nišu

Printscreen youtube

Konji zaustavili Hitnu pomoć u Nišu, Foto: Printscreen youtube

Prolaznike i vozače nasmejao je nesvakidašnji prizor koji se dogodio minulog vikenda.

Iako je situacija sa stanovištva bezbednosti u saobraćaju bila vrlo alarmantna, s obzirom da je pomenuta ulica jedno od frekventnijih gradskih saobraćajnica.

- Nije teško zamisliti šta bi moglo da se desi da je neko vozilo u punoj brzini naletelo na nemarno puštene životinje koje su se kretale, da stvar bude crnja, suprotnom kolovoznoim trakom - kaže jedan od žitelja tog dela Niša.

Uz dosta sreće, sve je prošlo ipak bez većih posledica jer su se konji pomerili sa kolovoza pošto im je vozač saniteta zatrubio, a snimak koji je objavljen na JuTjub kanalu mixmaximum1, a čiji je autor, kako stoji, Dragomir Stanković, ostaje kao upozorenje.

Ovo, inače, nije prvi put da Nišlije na ulicama zatiču odbegle konje. Prošle godine u septembru uz pomoć udruženja ljubitelja životinja zbrinuta su dva konja koja su išla Bulevarom Nikole Tesle, konje su na saobraćajnicama zaticali i građani Apelovca, a jedan konj uslikan je i u strogom centru Niša u po bela dana u Ulici 7.jula, i to baš pre Gradskom kućom u kojoj je sedište gradonačelnika Niša.

Pretpostavlja se da su u pitanju konji koje za prevoz zapregama koriste sakupljači sekundarnih sirovina.