Ivana Španović
Profimedia.rs
Ivana Španović

Profimedia

Ivana Španović, Foto: Profimedia

Svi se nadamo i verujemo da će Španovićeva postati prvi svetski šampion iz Srbije u atletici. Da, možda devojka iz Zrenjanina nema najbolji rezultat ove godine. Možda je zbog povrede morala da propusti deo sezone na otvorenom, ali smo svi sigurni da ima dovoljno znanja, umeća, kvaliteta uz, naravno, neophodnu dozu sportske sreće da bi na njenim grudima večeras zasijala zlatna medelja.

Od 12 devojka koje će večeras biti na zaletištu u Londonu najbolji rezultat ove godine ostvarila je iskusna Amerikanka Britni Ris. Njen skok od 7,13 metara je ipak samo izuzetak. Ovo je lako dokazivo, pošto je još samo njena sunarodnica Tijana Bartoleta tokom 2017. godine letela preko magične granice od sedam metara (7,01).
Ivanina konkurencija u večerašnjem finalu neće biti na vrhunskom nivou. Pogled u zvanične rang-liste IAAF-a govore da od 12 skakačica koje će se boriti samo njih tri imaju rezultate koji su u top 10 ostvarenja tokom ove kalendarske godine na otvorenom.

Danas startuje Dudaš!

Tokom dva sledeća dana veliku bitku vodiće i Mihail Dudaš u desetoboju.

- Znam da nas u naredna dva dana čeka „turbulentan let”. Višeboj nikada nije prošao glatko, već je svaki put imao uspone, padove, iznenađenja i razočaranja. „Domaći” sam odradio, zahvalan sam bogu što mi je podario talenat koji me šalje na ovakva mesta - objasnio je Mihail Dudaš.

Dudaš će se tokom petka takmičiti na 100 metara, u skoku udalj, bacanju kugle, skoku uvis, kao i na 400 metara.

Ivanin adut je svakako i činjenica da je dobro upoznata sa stazom u Londonu. Upravo na njoj je 9. jula ove godine skočila 6,88 metara. Sve se desilo na mitingu Dijamantske lige, održanom na Olimpijskom stadionu u Londonu.

A kako je protekao jučerašnji Ivanin dan u Londonu za „Alo!“ je objasnio generalni sekreter Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

- Sve je pod kontrolom! Tokom poslepodneva je bila u teretani. Spremna je. Ima veliku želju da osvoji zlatnu medalju - „raportira“ nam Branković.

Trener Obradović je najavio specijalne pripreme? Da li možete da nam kažete o čemu je reč?

- A to je Goranova tajna! Nije želeo javno da priča o tome. Svaki trener ima svoje tajne, pa tako i on! A i zbog toga je najbolji na svetu u svom poslu.

Kako komentarišete kvalifikacije u sredu uveče?

- Pokazala je tim jednim skokom, i to po izuzetno lošem vrememu, da ima veliko samopouzdanje. Skočila je 6,62 metra. Za razliku od nje, najveće konkurentkinje Bartoleta i Ris bile su na zaletištu po tri puta.

Kako vi, kao veliki šampion, komentarišete odluku trenera Obradovića da je povuče sa zaletišta posle samo jednog skoka?

- Velika vera u samog sebe i u ono što zajedno rade. Goran je veliki profesionalac i najbolje poznaje Ivanu, a ona mu bezgranično veruje. Pa nisu slučajno zajedno osvojili devet medalja na devet takmičenja. Jedinstveni su u tandemu i verujem da će se Ivana i sa desetog takmičenja vratiti sa desetom medaljom.

Slobodan Branković

Aleksandar Dimitrijević

Slobodan Branković, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Kada smo već kod vremenskih prilika, kakve su prognoze za danas? Da li će opet biti pljusak, koji ometa takmičarke?

- Juče je bilo mnogo bolje. Kiša nije padala. Rekli su nam da će u petak biti još bolje. Neke prognoze kažu da će biti i do 21 stepen. Važno je da vremenski uslovi budu bolji za skakačice. A ako bude tako, onda verujem u finale sa srećnim krajem. Biće mnogo bolji uslovi za skokove i, nadam se, za finale sa srećnim krajem.

Šta možemo da očekujemo od Ivaninih konkurentkinja večeras?

- Sve takmičarke koje su na prethodnim takmičenjima osvojale medalje u finalu su. Zbog toga sam uveren da nas večeras očekuje pravi spektakl - objasnio je Branković za „Alo!“.

Komentari (4)

Ivana

11.08.2017 08:22

Samo napred Ivana !!!!!!!! Uzmi to zlato zaslužila si ga !!!!!

Ja

11.08.2017 09:23

@Ivana - ..i jeste,ajde Ivancice kraljice!!!

Teodora

11.08.2017 17:09

Samo napred,naravno,ali ako,kojim slučajem pukne...? Ovo je Srbija, da ne napišem srbistan sa srbistancima. Covek mora da bude spreman na sve u ovom srbistanu sa ljudima koji veruju da žive onako kako im se kaže a ne onako kako žive, koji veruju da im BDP raste iz minuta u minut, ds se stranci ubijaju od želje da dođu u srbistan,gde su kriminal,korupcija,neznanje i primitivizam legitimni i legalni,odakle mladi srbistanci zele masovno da pobegnu...

Anka34

11.08.2017 20:05

Nista od zlata. Kukavicluk koji je Spanovicka pokazala u kvalifikacijam a ce joj oduzeti zlato. Izuzetno los covek.