Ivana Maksimović Anđušić
Petar Marković
Ivana Maksimović Anđušić

Petar Marković

Ivana Maksimović Anđušić, Foto: Petar Marković

Iako je takmičenje u fudbalu startovalo u noći između srede i četvrtka po našem vremenu, defileom sportista iz 206 država sa nacionalnim obeležjima svečano se obeležava početak sportske smotre u Rio de Žaneiru.

Srpsku zastavu nosiće Ivana Maksimović Anđušić, reprezentativka u streljaštvu, srebrna na prošlim igrama.

Nažalost, na ceremoniji neće biti mnogih prepoznatljivih lica poput Ivane Španović, koja će tek kasnije doputovati u Rio, kao i Milice Mandić, jedine zlatne srpske olimpijke iz Londona 2012. Angažovano je čak 6.000 volontera, a budžet za četiri ceremonije (otvaranje i zatvaranje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara) nešto je veći od od 50 miliona evra. Najviše novca potrošeno je na bezbednost, zanimljivo je da je budžet smanjen za gotovo polovinu od planiranog i manji je 12 puta nego u Londonu, a čak 20 puta je manji nego u Pekingu 2008.

Najveća zvezda biće Brazilka Žizel Bundšen, najplaćenija manekenka sveta, a ceremoniji će prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić. On će tako biti jedan od 15 političara u Riju.

Komentari (1)

Realan samo

05.08.2016 10:53

7,8 medalja je realnost mozda i citavih 10. Svi su tu koji treba da budu tu, u najboljoj formi u zivotu tako da uspeh ne bi trebao da izostane. Srbija!