Gaće, muške
Profimedia
Gaće, muške

Profimedia

Puž se uvukao u kućicu, Foto: Profimedia

Prema tvrdnjama "Jutarnjeg lista", više od 20 odsto Hrvata pati od ove bolesti, koja se manifestuje naglim odumiranjem tkiva penisa.

Naši urolozi kažu da su upoznati s problemima hrvatskih muškaraca jer oni zbog te bolesti poslednjih godina u velikom broju dolaze u Srbiju " na remont" polnog organa.

Doktor Dinko Hauptman, specijalista urolog s Klinike za urologiju KC Zagreb, kaće da se, iako nema preciznih podataka o broju obolelih u Hrvatskoj, procenjuje da u toj zemlji od Pejronijeve bolesti pati svaki peti muškarac,

- Pejronijeva bolest, ili induratio penis plastika, jeste dobroćudna bolest vezivnog tkiva. Može biti nasledna, a može da nastane i kao posledica povrede ili infekcije unutar elastične ovojnice penisa. Prema zvaničnim podacima, pet odsto muškaraca u Hrvatskoj ima ovu bolest, ali se procenjuje da ih ima čak 20 odsto, jer se veliak većina ne javlja lekaru zbog stida. OdOd Pejronijeve bolesti obolevaju muškarci stari između 40 i 60 godina - objasnio je ovaj lekar.

Seksolog i uroloig dr Aleksandar Milošević rekao je za "Informer" da velikibroj Hrvata dolazi u Srbiju da se leči od te bolesti.

- Kada muškarac boluje od Pejronijeve bolesti, veličina njegovog penisa se drastično smanjuje, polni organ se krivi i gubi elastičnost. Usled toga slabi i mogućnost erekcije, pa dolazi do impotencije. To dalje vodi u psihičke probleme. Na srćeu, spas za ovu fatalnu boljku postoji i u 99 odsto slučajeva ona je izlečiva ukoliko se pacijent javi na vreme - rekao je dr Milošević.

Komentari (8)

Dragan

20.04.2017 23:46

To je njima na genetsko nacionalnoj osnovi. Jedino sto su oni za to saznali tek sad, a mi odavno znamo da hrvati imaju problem sa muskocu. Sreca u nesreci je da hrvatice koje su indirektno pogodjene ovim problemom, mogu takodje spas da nadju u Srbiji.

zic

21.04.2017 07:06

Da je Hrvatima samo smanjenje penisa ni po jada, Veci problem je Smanjenje Mozga ,a stim i opada inteligencija.

Pera Detlic

21.04.2017 10:19

Samo neka boluju bice pun Beograd i Srbija hrvatica.

Dragan

21.04.2017 16:32

То није за шалу, нити некекву освету. То може сваком да се деси.

svekrva i snajka

21.04.2017 16:36

A našima kao nije!?

ors

21.04.2017 17:53

Hrvatice dodji te u RS ,blize vam je ...

gago

21.04.2017 18:48

Znaci njihova dva kao jedan nas!