Arsenal fan klub
privatna arhiva
Arsenal fan klub

privatna arhiva

Arsenal fan klub, Foto: privatna arhiva

 Veći deo grupe koju čini više od deset članova fan kluba „Arsenal - Hrvatska” već je u Beogradu i uz prijatelje fan kluba „Arsenal - Srbija” sprema doček kolegama iz ostalih bivših republika nekadašnje Jugoslavije, ali i istomišljenicima iz Mađarske i Rumunije.

martina

privatna arhiva

martina, Foto: privatna arhiva

 - Arsenal u čitavom svetu ima brojne fan klubove, a gostovanje u Beogradu se ne propušta. Sve nas zajedno veže neizmerna ljubav prema „tobdžijama” i ne pravimo razliku ko je iz koje države. Sa srpskim ogrankom navijača Arsenala imamo izuzetno dobre odnose, mnogi od nas će biti smešteni baš kod svojih prijatelja, ali ni hosteli nisu skupi. Ovo gostovanje u Beogradu je jedno od jeftinijih ako uzmete u obzir da je karta za meč na „Marakani” svega 10 evra, dok je za engleski derbi Arsenal - Mančester junajted samo za ulaznicu potrebno izdvojiti više od 100 evra - priča za „Alo!” ljubazna i navijački i te kako ostrašćena Martina Grđan iz fan kluba „Arsenal - Hrvatska”.

Arsenal - Srbija u dve kolone

Beograd je jedan od retkih gradova u okruženju koji ima čak dva udruženja navijača Arsenala. Njihova brojnost se izražava sa nekoliko stotina.

- Fan klubovi Arsenala u Srbiji su izuzetno dobro organizovani. Najbrojniji na Balkanu su Mađari, a što se Evrope tiče, neprevaziđeni su Norvežani - objašnjava nam Martin

Naša sagovornica iz Siska kaže da „Arsenal - Hrvatska” ima oko 500 članova, da su mnogi od njih izvorno navijači Dinama, Hajduka ili Rijeke, ali naglašava da njihovo udruženje ne regrutuje huligane, već istinske zaljubljenike u londonske crveno-bele.

- Na Ostrvu navijače Arsenala, inače, nazivaju „balerinama”! Njihovi simpatizeri nisu ratoborni, u Beograd dolaze turistički i biće oduševljeni zbog piva, koje je gotovo džabe. Verujemo da ni naš dolazak u srpsku prestonicu niko neće tumačiti kao neki vid provokacije, ali za svaki slučaj smo se dogovorili da ovog puta izostavimo okupljanje na nekom od gradskih trgova. Savet je da se baš i ne paradira u dresovima Arsenala na dan utakmice. Što se rezultata tiče, najpoštenije bi bilo da bude nerešeno. Mada, kako je naš Arsenal započeo sezonu, ni pobeda Crvene zvezde ne bi prestavljala čudo - zaključuje Martina.

Komentari (1)