LEMAŠ "ŠKALJARCE" KAO DA SI U UFC Ovako je Zvicer odavao priznanje policajcu koji je mučio suparnike u šumi!
Foto: Alo/Foto: Printscreen/SKY

Evropol je otkrio novu prepisku sa kriptovane aplikacije Skaj koja dokazuje da je uhapšeni Petar Lazović, bivši pripadnik Agencije za nacionalnu bezbednost u Crnoj Gori, kavačkom klanu obezbeđivao sve resurse te bezbednosne institucije, ali i da je učestvovao u kidnapovanju „škaljaraca“, koje je sa ostalim korumpiranim policajcima mučio u šumi u naselju Grahovo u Nikšiću.   

Prema porukama koje je razmenio sa šefom „kavčana“ Radojem Zvicerom i kolegom Ljubom Milovićem, koji je u bekstvu, zaključuje se da je Lazović otimao „škaljarce“ nakon što ih tužilaštvo pusti, a potom ih vodio u šumu i iznuđivao potrebne informacije. Iz prepiske se vidi da im je na meti bio i pokojni šef škaljarskog klana Jovan Vukotić, koji je ubijen 8. septembra 2022. godine u Istanbulu. Njega su pominjali pod nadimkom Klempa.

LEMAŠ

Petar Lazović/Foto:Printscreen

 

Lazović se svim dostignućima hvalio na kriptovanoj aplikaciji i o svemu obaveštavao Zvicera i Milovića.

„Eeee, i danas sam tukao neprijatelja. Jednog što radi stolariju šklempu na kuću“, napisao je Lazović Zviceru 31. jula 2020. godine.

Zvicer mu je potom kratko odgovara: „Ti možeš u UFC“.

U prepisci o hapšenju „škaljaraca“ Milović se ljuti jer jedan od njih nije rekao ništa bitno.

„Sve bitno što je trebalo reći nije rekao. Pričao je priču o drogi jer je znao da je već pao, o drugim stvarima, štekovima, oružju, pratnji, logistici i pripremi ubistava to nije ništa spomenuo... Bolje da sam te pustio da ga zakopaš“, piše Milović.

Lazović mu je tada objasnio da to nije bilo izvodljivo.

„Ne može ni reć kad je 15 policajca iz Kotora tu. Kad u koliko smo ga digli Jovica ga makao sa kripte, odma neko ošpijao, kad ološa svuđe ima“, piše on, a potom izlaže rezervni plan.

„Nije se spasio, brate, jer ćemo sa tužiocem da završimo da ga puste za tri dana da ide u redovnom postupku. A onda da ga dižemo sa ulice otmemo, i vodimo po našim metodama, jer sinoć 15 policajaca iz Ko i odma je neko klempu (Vukotiću) javio. I ovaj ga obrisao. Tako kad ga puste par dana ovi ga dolje isprate, mi se spustimo i na Grahovo. Kako da kaže tu 20 momaka, mojih pet samo“, naveo je Lazović.

U daljoj komunikaciji optužio je kolege iz Kotora da traljavo rade jer, navodno, nisu mogli ni da lociraju „škaljarce“ bez njegove pomoći. Takođe, optužuje ih i da su javili Vukotiću za hapšenje.

LEMAŠ

Printscreen

 

Tokom plana o kidnapovanju „škaljarca“ Zvicer im poručuje da „dohvate“ Vukotićevog telohranitelja Draga Ćetkovića:

„Ćetkovića treba dovatiti oko materijala da šklempavi bude go“, piše Zvicer.

Šklempavi travu uzimaju iz Albanije

Petar Lazović je Zviceru objašnjavao i odakle „škaljarcima“ droga:

„I što je trebalo da ga čeka ispred zatvora. Iz Ulcinja. Igor Kovačević. Uhapsio ga sa 20 kg trave“, napisao je on, a potom poslao i fotografiju uhapšenog, uz objašnjene da je Kovačevića samo ošamario i da je on „sve rekao“.

Zvicer se još jednom uključuje: „Šklempovi rade sa travom?“, a potom konstatuje: „To su im finansije“, i traži od Lazovića objašnjenje odakle im trava.

Policajac je objasnio saradnicima od koga iz Albanije „škaljarci“ nabavljaju drogu, ali i koga je taj jedan od uhapšenih imao u imeniku na Skaju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading