ZVICER VADI DŽIGERICE I SUŠI IH U NJEGUŠIMA Poruke sa Skaja otkrile kako je uhapšeni bezbenjak pretio suparnicima
Foto: Alo/Foto: Printscreen/SKY

Petar Lazović, uhapšeni pripadnik Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) u Crnoj Gori i saradnik kavačkog klana, „škaljarcu“ Milošu Markoviću je, nakon što ga je lično uhapsio, zapretio: „Zvicer će džigerice da vam vadi, da suši na Njegušima“.

Do ovih saznanja došao je Evropol u nastavku istrage koja se vodi protiv kavačkog klana. Istražni organi dešifrovali su nove poruke na kriptovanoj aplikaciji Skaj i otkrili da je Lazović u ime svog šefa pretio uhapšenim „škaljarcima“ i svom klanu odavao službene informacije o njima.

Kako se navodi u transkriptima, Lazović je u to vreme bio službenik Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

ZVICER VADI DŽIGERICE I SUŠI IH U NJEGUŠIMA Poruke sa Skaja otkrile kako je uhapšeni bezbenjak pretio suparnicima

Printscreen

 

Zbog sumnje da je direktni izvršilac ubistva Saše Klikovca iz Podgorice, Marković je uhapšen 27. jula 2020. godine, nešto posle 21 sat, u kućici na Adi Bojani.

Nešto kasnije, Lazović je odmah poslao fotografiju Markovića kolegama iz klana, uz poruku: „Pao je. Ada Bojana. Idem za njega, braćo. Imaćete live“.

Milova imerija: Za dve godine od Zvicera uzeo 10 miliona €

Kako je Alo! već pisao, sumnja se da je Milo Đukanović sarađivao s kriminalnim klanovima više od tri decenije i da je novac od šverca cigareta i droge ulagao u nekretnine širom Evrope, zatim u automobile, kompanije... Navodno, samo za dve godine od Zvicera je uzeo najmanje 10 miliona evra, dok mu je godišnja zarada, takođe od šverca, od početka 1991. godine bila oko 450 miliona evra.

Dvanaest sati nakon što je policija uhapsila Markovića, Lazović se ponovo hvalio fotografijama tog „škaljarca“, koga su, kako proizilazi iz prepiske, mučili strujom.

„Pitaj baticu šta smo sinoć radili. Ubi ga struja“, poslao je Lazović, uz fotografije i audio-snimak, na kojem se čuje kako iznuđuje od uhapšenog šifru za njegov kriptovani telefon.

Podsetimo, pre tri dana objavljen je tanskript razgovora između Lazovića, Zvicera i odbeglog policajca Ljube Milovića u kojem pominju bivšeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Lazović je, podsetimo, u poruci naveo:

„Ne pominji magacin 25. I ne pominji da radimo 30 godina i da dajemo pare Milu lično na ruke. Nemoj kazati da Milu nosimo pare. Milu Đukanoviću lično na svakih mesec dana 300.000 na ruke da nosi moj striko“, jedna je od ključnih Lazovićevih poruka.

Ipak, Đukanović je istog dana demantovao da je sarađivao s kavačkim klanom.

„Sa indignacijom odbacujem još jednu u nizu konstrukcija kojima se pokušava izvršiti konačan obračuna sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i sa mnom. Pozivam nadležne državne organe da preduzmu sve istražne radnje i ustanove istinu“, objavio je Đukanović na Tviteru.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading