DEŠIFROVANE PORUKE SA SKAJA KOJIMA SU PLANIRALI UBISTVA ŠKALJARACA! Potvrđena optužnica protiv šefova Kavačkog klana!
Printscreen

Pored Zvicera, uz kojeg je i Milan Vujotić označen kao organizator grupe nalazi se i Slobodan Kašćelan, kao i još šesnaestorica "kavčana" od ranije poznatih policiji. Plan likvidacije istaknutih "škaljaraca" razotkriven je putem dešifrovanja tajnih poruka koje su razmenjivali preko Skaja.

- Otkriveno je da su Jovana Vukotića hteli da ubiju dok je boravio u Istražnom zatvoru u Spužu. Jovanovićevu likvidaciju su planirali da obave snajperom u maju 2020. godine dok je boravio u iznajmljenom stanu u Kotoru, pošto nisu uspeli da ga ubiju na sedmodnevnom i četrdesetodnevnom pomenu Igoru Dedoviću - navodi se između ostalog u crnogorskoj optužnici. 

Inače, Igor Dedović je likvidiran sa Stevanom Stamatovićem u Atini u januaru 2020. dok su u jednom restoranu večerali sa porodicama.  

U potvrđenoj optužnici se opisuje kako je više planova za likvidaciju Jovanovića propalo. 

- Zvicer je na Skaju 13. maja naredio da se Jovanović "mora raditi za sedam dana" i odredio je da ga ubiju Goran Vučković i Igor Terzić, dok je više njih odredio za pratnju kretanja mete i policije. Pucače su 19. maja omeli građani koji su se pojavili na mestu sa kojeg je trebalo da ispale smrtonosne hice, i pošto su sakrili oružje, uhapšeni su na putu kao štek stanu - piše tužilaštvo.

Prema optužbi, nezadovoljan razvojem situacije, Igor Božović kojeg je Jovanović četiri godine ranije, 2016. polio vrelim uljem u zatvoru u Spužu, odredio je nove pucače, ali je i njegov plan propao.  

Nebojša Gospodinović pravosnažno oslobođen za teško ubistvo prijatelja u Železniku - Alo.rs

 

Inače, prema zvaničnim informacija, Jovan Jovanović se vodi kao nestao od 2020. godine, dok je Jovan Vukotić ubijen 8. septembra prošle godine u Istanbulu.

Uhapšeni i sestrići "kavčanina"

Sestrićima "kavčanina" Ratka Živkovića Zema, koji je već optužen sa Veljkom Belivkom, Markom Miljkovićem i Nebojšom Jankovićem za ubistvo Damira Hodžića i Adisa Spahića, braći Dejanu i Blagoju Gašiću određeno je zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da su saizvršioci. 

Prema navodima branioca, Gašići su i ranije saslušavani ovim povodom i jedan od njih je prebijen u policiji. Oni se sumnjiče za učešće u ubistvu i organizaciju grupe, a kuća u koju su namamljeni i ubijeni škaljarac Hodžić i njegov zet Spahić, prema navodima Libertasa, u vlasništvu je njihove majke, inače Živkovićeve sestre.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading