BOJOVIĆ NAPUSTIO AERODROM Luka skoro tri sata proveo na aerodromu, izgrlio se sa nepoznatim muškarcem i otišao bez pratnje! (VIDEO)
Printscreen/ Instagram/ 192.rs

Blog uživo:

Veliki broj policajaca bio je večeras raspoređen na i oko aeorodroma "Nikola Tesla"

Luka Bojović, koji je večeras sleteo u Beograd iz Španije, napustio je aerodrom bez obezbeđenja, u pratnji svog advokata Borivoja Borovića.

Bojović je skoro tri sata bio u prostorijama na aerodromu, gde je odgovarao na pitanja polciije. Oko 22.30 sati je uz pratnju policije je napustio aerodrom, a na izlazu Bojovića je sačekao još jedan muškarac, sa kojim se takođe prisno izgrlio.

On se potom pozdravio sa advokatom i otišao na parking sa muškarcem koji ga je dočekao.Za sada nije poznato kuda se uputio.

Bojović se obratio novinarima

- Za sada ne mogu ništa da govorim javno, ali uskoro će biti prilike za to. Hvala vam na razumevanju - rekao je Bojović za medije.

Bojović je potvrdio za medije da je srećan što se vraća u Srbiju.

- Da, da, naravno - rekao je vidno raspoložen.

SLETEO AVION IZ ŠPANIJE

Luka Bojović je stigao u Beograd. Avion kojim je putovao, upravo je sleteo na aerodrom "Nikola Tesla".

Organizacija dolaska - Moguće da neće ići u policiju!

Luka Bojović uskoro stiže u Beograd, a postoji još jedna opcija organizacije njegovog dolaska, tj, obavljanja nužne zakonske procedure u Srbiji.

Celu vest pročitajte OVDE.

Oko 17 časova Bojović krenuo letom iz Madrida za Beograd

Kako Alo! ekskluzivno saznaje on je sedi do prozora, a nalazi se u pratnji Interpola i španske policije. 

Bojović nosi maskirani kacket na glavi.

Bojović se nije čekirao već je jedan od policajaca na šalteru Er Srbije priložio papir, najverovatnije putni list za Bojovića, prenose mediji.

U Madridu su mere obezbeđenja bile ogromne, a možete u nastavku pogledajte situaciju na na aerodromu "Nikola Tesla".

Jake policijske snage i dalje se mogu primetiti na aerodromu "Nikola Tesla"

 

Organi MUP-a nalaze se ispred samog ulaza ba aerodrom i budno posmatraju situaciju.

Advokat Borivoje Borović stigao na Aerodrom Nikola Tesla! Nekadašnji branilac došao po Luku Bojovića

Na snimku se vidi da Borović raspoloženo očekuje nekadšnjeg pipadnika Zemunaca, Luku Bojovića.

Advokat Borović je je došao sam i to u deo aerodroma koji je namenjen za dolaske putnika.

Da podsetimo Borović je Luku Bojovića branio u Srbiji u postupcima koji su se vodili protiv njega u Srbiji i u kojima je oslobođen.

Jake policijske snage uoči dolaska Luke Bojovića

Kako beogradski mediji pišu, po Bojovića će na aerodrom doći pripadnici MUP i Interpola koji su zaduženi za proces ekstradicije

Dolazak Luke Bojovića u Srbiju se isčekuje svakog momenta na aerodrom "Nikola Tesla"

BOJOVIĆ NAPUSTIO AERODROM Luka skoro tri sata proveo na aerodromu, izgrlio se sa nepoznatim muškarcem i otišao bez pratnje! (VIDEO)

 

Foto: Alo.rs

 

Ispred aerodroma "Nikola Tesla" vidljivo su raspoređene policijske snage.

BOJOVIĆ NAPUSTIO AERODROM Luka skoro tri sata proveo na aerodromu, izgrlio se sa nepoznatim muškarcem i otišao bez pratnje! (VIDEO)

Foto: Alo.rs

 

 

 

Za sada se ne vide specijalne mere obezbećenja unutar aerodroma "Nikola Tesla".

 

Bojovićevo puštanje iz zatvora u Španiji odlagano je do sada dva puta. Poslednji datum koji su španske vlasti prosledile Srbiji je 30. novembar.

Pripadnici MUP biće Bojovićeva pratnja od trenutka kada ga španske vlasti puste iz zatvora. Bojović koga opisuju i kao “najvećeg mafijaša Balkana” doputovaće u Srbiju redovnom avionskom linijom.

Navodi se da po dolasku u Beograd Bojović treba da prođe proceduru utvrđivanja identiteta, a potom podnosi zahtev za lična dokumenta i pasoš.

“Dokumenta Luke Bojovića su istekla tokom izdržavanja zatvorske kazne i nisu više važeća”, prenose mediji.

On je imao i državljanstvo Bosne i Hercegovine, ali ga se odrekao pre desetak godina.

Protiv Bojovića se u Srbiji ne vodi nijedan sudski postupak, niti ima poternicu.

Praktično, po dolasku on je za domaće pravosudne organe slobodan čovek.

Kako se pretpostavlja, on će u Srbiji boraviti kratko. Iako se ne može sa preciznožću tvrditi jer za sada nema dovoljno podataka, Bojović će sačekati dokumenta, a potom se uputiti ka jednoj od država za koju mu ne treba viza. Država u koju ne sme da ide je Španija u koju će mu po puštanju iz zatvora biti zabranjen ulazak.

Dok je boravio u zatvoru, preminuo mu je otac Vuk Bojović, dugogodišnji direktor beogradskog Zološkog vrta, a 2013. godine ubijen mu je mlađi brat Nikola, koji nije imao nikakve veze sa kriminalom. Veruje se da će Luka Bojović obići očev i bratov grob pre odlaska iz Srbije.

Sa puštanjem i povratkom Bojovića pojedini analitičari najavljuju krvavi pir u podzemlju. Luka Bojović se vraća u zemlju u trenutku rata između škaljaraca i kavčana, a tome se pridodaje i navodna Bojovićeva želja za osvetom. Činjenica je međutim, da grubo rečeno, izvorni neprijatelji Bojovića više nisu među živima. Spekuliše se međutim, da lista za odstrel uvek postoji i da će Bojović želeti da osveti smrt kuma Dragoslava Miloradovića, advokata i prijatelja Dragoslava Miše Ognjanovića, ali i saradnika Siniše Milića Bosketa.

Bojović u Beogradu ima majku i sestru, ali prema nezvaničnim navodima zbog sigurnosti izvesnije je da će vreme u Srbiji ipak provesti u ‘štek stanu’. Povratak bosa Bojovićevog ranga uzdrmao je podzemlje i poslednjih dana se spekuliše da bi u Srbiji mogli da se okupe i njegovi saradnici. Među prvima to je Filip Korać, koji slovi za Bojovićevu desnu ruku. Korać je od juna ove godine na uslovnoj slobodi nakon presude u Zagrebu za falsifikovanje hrvatskog pasoša.

Podsetimo, Bojović je uhapšen u Valensiji tako što je praćena njegova supruga. U Španiji je 2014. godine osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, ali mu se u kaznu računaju i prethodne dve godine, koje je proveo u pritvoru. Za falsifikovanje isprava izrečeno mu je tri godine zatvora, za zločinačko udruživanje pet, a za posedovanje oružja deset godina robije.

Kada je reč o Srbiji, Viši sud u Beogradu u avgustu 2016. naredio je povlačenje poternice za Bojovićem, jer je oslobođen optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava u Srbiji. Za njim je 2010. bila raspisana poternica jer je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv njega zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe, kao i da je bio organizator ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004. i pokušaja ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka. Posle suđenja u odsustvu, Specijalni sud u Beogradu oslobodio ga je svih optužbi zbog nedostatka dokaza, a tu presudu potvrdio je i Apelacioni sud i tada je povučena poternica za njim.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Željko

01.12.2022 11:03

Drži se Luko ljudino! Pozdrav i podrška