UHAPŠEN U MADRIDU Sloba Snajper  nakon skoro godinu dana bekstva dolijao u Španiji
Foto: privatna arhiva

 

On je bre bekstva, 5. maja 2023, sa nanogicom izašao u šetnju, ali se nije vratio kući posle čega je za njim raspisana međunarodna poternica.

Milutinović se nalazio u kućnom pritvoru, dok se protiv njega i njegove supruge Tamare (28) vodio postupak zbog nelegalnog oružja. Apelacioni sud u Novom Sadu je ukinuo deo presude kojom je Snajper u aprilu 2023. bio osuđen na jedinstvenu kaznu od dve i po godine zatvora za tri krivična dela - prinudu, protivpravno lišenje slobode i zlostavljanje i mučenje sugrađanke U. J. (25) sa kojom je bio u emotivnoj vezi. Apelacija je ukinula presudu za prinudu i za to delo će mu ponovo suditi. Za druga dva krivična dela presuda je potvrđena, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od godinu i 10 meseci zatvora.

Snajper je bio telohranitelj Ratka Buturovića zvanog Bata Kankan, a kasnije je napredovao do mesta direktora FK Kabel. U njegovom dosijeu je i najmanje osam nasilnih krivičnih dela. Zbog nasilničkih ispada mu je bio zabranjen pristup stadionu „Karađorđe“ u vreme odigravanja utakmica FK Vojvodina.

Tri puta je izbegao atentat, poslednji put u februaru 2020, kada je eksplodirala bomba postavljena ispod njegovog „poršea kajen“. Zbog ovog pokušaja ubistva Njegoš Koprivica (36) iz Beograda i Slađan Đorđević (29) iz Barande su presudom Višeg suda u Novom Sadu dobili po 20 godina robije.

Pozvali smo Milutinovićevog advokata Gorana Karadarevića za komentar, ali nam je on rekao da je iz medija saznao da je njegov branjenik priveden.

- Nemam saznanja o hapšenju Milutinovića u Madridu - kratko je poručio Karadarević za Alo!. 

 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading