SNAJPER OSTAJE IZA REŠETAKA Sud mu je produžio pritvor: Tereti se za otmicu i mučenje devojke!
Foto: privatna arhiva

On se već godinu i po dana nalazi iza rešetaka.
 

Pritvor mu je određen nakon saslušanja, imajući u vidu da je reč o višestruko osuđivanom licu, kao i zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao da ponovi delo.

Tokom istrage, svoje iskaze su u tužilaštvu dali su svedoci, majka i rođena sestra U. J, potom policajci koji su te večeri bili na intervenciji, kao i drugarica oštećene.

Kao posebno osetljivi svedok, U. J. je dala izjavu iz skrinsobe i u vezi s dešavanjima pre 19. septembra jer je istraga proširena i na period pre tog nemilog događaja, zbog toga što je Milutinović, navodno, i ranije bio nasilan prema njoj.

Milutinović je tada na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu izneo svoju odbranu.

Naredni pretres zakazan je za 4. april.

Slike sa lica mesta: Dve osobe stradale u požaru u porodičnoj kući (FOTO) - Alo.rs

Inače, za otmicu je predviđena kazna od dve do 10 godina zatvora, za protivpravno lišenje slobode do tri godine, za zlostavljanje i mučenje do godinu dana, a za ugrožavanje sigurnosti novčana kazna ili zatvor do jedne godine.

Sumnja se da je Milutinović 19. septembra 2021. godine Novosađanku U.J, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, oteo, a zatim u stanu maltretirao i tukao. Sumnja se da ju je i ranije zlostavljao. U. J. ima status posebno osetljivog svedoka u ovom postupku. Milutinović je bio i ranije hapšen zbog drugih krivičnih dela.

Njemu i njegovoj supruzi je počelo suđenje zbog pištolja koji je pronađen prilikom pretresa njihovog stana 5. septembra prošle godine. Njih dvoje se u tom postupku terete za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading