kosta kecmanović
Foto: Tanjug/Tanjug / J. Ilić

Nakon današnjeg završenog ročišta u Palati pravde, advokati porodice Kecmanović davali su izjave.

- Mogu samo da vas informišem da je započeto iznošenje odbrane prvookrivljenog i da smo sada u fazi postavljanja pitanja. Okrivljenom mi pitanja nismo postavili, Tužilaštvo je danas započelo ispitivanje, a sutra će se to nastaviti - izjavila je advokat Irina Borović, prenosi Republika.

Na pitanje da li su možda tražili da se suđenje otvori za javnost, advokatica je odgovorila potvrdno.

Na njenu izjavu se nadovezao i Borivoje Borović.

kosta kecmanović

Tanjug / J. Ilić

 

- Mi baš insistiramo na javnom suđenju, pošto se vodi parnični postupak u kome će pred javnošću okrivljeni od parnične stranke davati svoje izjave. Potpuno je besmisleno da na zatvorenoj sednici iznosi odbranu, ako će u parnici na otvorenoj sednici - poručio je on.

Prema nezvaničnim informacijama, okrivljeni otac dečaka-ubice negirao je dela koja mu se stavljaju na teret.

Podsetimo, iako je suđenje Kecmanovićima zatvoreno za javnost, Više javno tužilaštvo u Beogradu je odlučilo da ne ispituje roditelje ubijene dece kao oštećene strane, te je samim tim njima ponovo omogućeno da budu prisutni tokom iznošenja odbrane optuženih.

Otac dečaka ubice, podsetimo, optužen je da je učinio teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući, a majka za delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a njen DNK pronađen je na jednoj od čaura u školi.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading