Milena Radulović
Foto: Alo/Vladimir Marković
Piše: Slađana Stepanović

U Višem sudu u Beogradu za danas je zakazano suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, reditelju i vlasniku škole glume "Stvar srca" koji se tereti da je godinama silovao i seksualno zlostavljao polaznice svog studija, ali usled bolesti Mike Aleksića je odloženo.

Advokat Zoran Jakovljević rekao je sudiji da je njegov branjenik nedavno imao dve operacije.

- Predlažem sudu da se novo ročište zakaže za maj kako bi se moj klijent malo oporavio. Poslednju intervenciju imao je u januaru - rekao je Jakovljević.

Tužilaštvo je burno reagovalo na ovaj predlog.

- Odbrana opet pokušava da prolongira proces i ne može Aleksićev branilac da nas obaveštava o njegovom stanju, zato predlažem da medicinski veštak to utvrdi kako bismo stvarno znali da li je sposoban da prati proces - istakao je tužilac.

Jakovljević je ogorčeno odgovorio da odbrana poštuje sud i da ne odlažu suđenje.

- Čovek je isečen na dve operacije, budite malo ljudi. Odbijam sve optužbe o prolongiranju procesa. Uvek smo se odazivali sudu - rekao je Mikin advokat povišenim tonom.

Sudija je zakazao novo suđenje za mart i naglasio da ce razmotriti predlog tužilastva o unajmljivanju medicinskog veštaka.

Na današnjem suđenju jedna od oštećenih trebalo je da ispriča kroz koje grozote je prošla i šta joj je okrivljeni Aleksić, navodno, radio dok je bila u njegovom studiju glume.

Ispred Palate pravde kao i do sada nalaze se građani s transparentima na kojima su ispisane poruke podrške poznatoj glumici, ali i ostalim žrtvama.

U sudnici se pojavila i glumica Milena Radulović koja je završila sa svojim svedočenjem, pa je došla da pruži podršku koleginicama koje još nisu dale iskaz.

Aleksiću se na teret, podsetimo, stavlja da je više puta silovao četiri svoje učenice koje su u tom trenutku bile maloletne.

Takođe, prema optužnici, Aleksić se tereti i da je nad tri devojke izvršio nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja - svoje pozicije nastavnika glume. Prva koja je skupila hrabrosti i prijavila silovanje i zlostavljanje policiji bila je glumica Milena Radulović u januaru 2021. a potom su to uradile još šest oštećenih devojaka.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading