Miloš Đukić
Foto: Alo/Društvene mreže

Đukić je, zbog zdravstvenog stanja i na ovo ročište dovezen u invalidskim kolicima.

Kao i do sada, zbog osetljivosti predmeta suđenja, oštećene su svedočile iz posebne prostorije za zaštitu svedoka, a u sudnicu su bile uključene putem video linka. Njih su mogli da vide sudsko veće i advokati, dok je publika u sudnici mogla samo da čuje njihova svedočenja, ali ne i da ih vidi, zbog zaštite njihove privatnosti.

Prva je svedočila mlađa sestra T. I. Ona je ispričala da je sa majkom i sestrom 2011. godine krenula u školu jahanja.

- Imala sam utisak da je moja sestra Đukićeva mezimica, stalno je govorio da je dobra. Bilo nam je čudno kad je prestala da trenira. Majci i meni je rekla da ima previše obaveza oko škole. Kada smo bile same, pitala sam je šta je razlog i ona mi je ispričala za jednu od situacija sa Đukićem. Sva se tresla. Obe smo se potresle. Tražile smo po internetu šta znači to da je hteo da ima orgazam na konju, ali nismo našle - ispričala je.

Objasnila je da joj je Đukić govorio da želi da je mazi i da ju je mazio po rukama, leđima i glavi, a da je u jednom trenutku krenuo da je ljubi u obraze i uši, kao i da joj je gurnuo jezik u uvo.

jahač

Foto: Printscreen/instagram

 

- Nije mi bilo prijatno, gledala sam kako da ga izbegavam. Jednom sam pala i slomila ruku, a on me je terao da jašem sa slomljenom rukom. Prestala sam da treniram 2018. godine. Tražio mi je da pratim ritam konja i da doživim orgazam na konju. Đukić je bio neprijatan, samo bi prišao i počeo da me mazi. U nekoliko navrata me je pozvao u sobu. To je radio kad nikog nije bilo - dodala je.

Kako je rekla, razmišljala je o tome kako da mu kaže da je više ne dodiruje.

Maženje se, kako je rekla, često dešavalo, a ljubio ju je oko deset puta za tri godine dok se sve to dešavalo.

Na treninzima nije često bila sa sestom, ispričala je. Takođe je dodala da je videla da Đukić mazi drugu devojčicu, ali da je "njihov odnos bio čudan, jer ju je nekoliko puta zatekla da sedi Đukiću u krilu i grli se sa njim". Ta devojčica joj je samo jednom požalila na Đukića.

Đukić je znao, kako je rekla, koliko je tada imala godina, jer je u klubu nekada slavila rođendane, a takođe je morao da zna zbog takmičenja na koja su išli.

- Od treće godine sam opsednuta konjima, mnogo ih volim, i to je bio glavni razlog zbog kog sam smogla snage da posle svega nastavim da treniram - rekla je T. I.

Kako je rekla, bila je mala, nije shvatala šta se dešava i kako bi to objasnila nekome.

Njena sestra U.I. je rekla da je 2011. godine prvi put, sa majkom i sestrom, došla u školu jahanja. Prvih nekoliko meseci trenirala je kod instruktorke, a potom je počeo da je trenira Miloš Đukić.

Alo!/Masanori Jošida

 

- Najviše su se dešavala, kako ih je on zvao, maženja. Tražio je da me mazi i ljubi i da ja njega mazim. To se desilo sigurno 20 do 30 puta. Ne sećam se detaljno svega jer sam potisnula zato što mi je bilo traumatično, ali želela bih da govorim o dve situacije. Imala sam privatni trening sa njim. Pala sam sa konja, ustala sam i opet se popela na konja, što smo uvek radili kada padnemo. Prišao mi je i rekao da će da mi olakša. Stavio mi je ruku na butinu i rekao da se trljam o konja i da mu kažem kada doživim orgazam - ispričala je.

Kako je objasnila, ona nije znala šta to znači, tada je imala 13 godina, ali joj je svakako, tvrdila je, bilo neprijatno. Kod kuće je pitala sestru šta znači to što joj je rekao, ali kako je ona mlađa, ni ona nije znala.

- Kada se dogodila druga situacija, bila sam u boksu i spremala se da odsedlam konja. On je došao i pitao je da li možemo da se mazimo, a ja sam rekla da mogu samo da sedlam konja. Krenuo je ka meni, zagrlio me je, krenuo je da me stiska. Dodirivao me je po zadnjici i grudima i zavukao mi je ruku pod majicu. Zaledila sam se. Posle toga se ponašao normalno. Ja sam bila uzrujana, ali ništa nisam rekla. Najneprijatnije mi je bilo njegovo uzdisanje i zvuci koje je ispuštao - dodala je.

Ispričala je da je nakon toga sve ređe dolazila, a da se, kada je bila u konjičkom klubu, trudila da izbegava Đukića. Ipak, jedan dan su se sreli u hodniku. Đukić ju je, kako je ispričala, pitao da li je ljuta na njega, a potom joj rekao da je porasla, da joj se telo razvilo i da "treba da imaju ozbiljniji odnos".

- Za mene, devojčicu od 13 godina, to je bilo previše i prestala sam da odlazim na treninge jahanja - rekla je U. I.

Odgovarajući na pitanja tužioca, U. I. je ispričala da za vreme dok je trenirala u klubu nije čula da je neko imao slučnu situaciju sa Đukićem, a da ona nikom nije ispričala šta joj se dogodilo. Rekla je i da je Đukić kao trener "bio normalan", ali da ona nije znala za drugo jer je, osim treninga u Đukićevom klubu, imala samo jedno kratko iskustvo.

- Đukić je nekada bio smiren, a nekada je vikao na nas, to je zavisilo od raspoloženja. Kada je bio neraspoložen, bilo je vikanja, uvreda i prekida treninga. Ja sam smatrala da je mene favorizovao jer mi je davao najviše komplimenata i govorio mi je da sam najbolja i da sam mu omiljena. Otišla sam iz kluba 2014. godine, sestra je nastavila da odlazi. Vratila sam se nekoliko puta, zbog prijatelja i konja koje sam volela, kao iz zbog sestre, ali nikad se nisam u potpunosti vratila da treniram - objasnila je.

Kako je ispričala, majci nije mnogo morala da objašnjava zbog čega nije više želela da trenira - krenula je u srednju školu, imala novo društvo, počela da izlazi i nije imala toliko entuzijazma za jahanje kao njena sestra, tako da majka ništa nije posumnjala.

Ona je dodala i da je jednom ili dva puta otišla u Pinosavu, gde je njena sestra trenirala jahanje, ali da nikada nije nastavila da trenira.

silovanje

Shutterstock

 

Okrivljeni Đukić javio se da postavlja pitanja oštećenoj. Rekao je da nijednom tokom svog davanja iskaza nije spomenula majku, a da je stalno dolazila sa majkom.

- Nekad me je dovozila mama, nekada mama neke drugarice, a nekada smo sestra i ja išle autobusom - rekla je U. I.

Đukić je na to odgovorio da "može da garantuje životom da nikada nisu dolazile autobusom".

- Majka ju je dovozila i odvozila. Nije bila zaposlena i ceo trening je bila tu sa njima. Posle treninga je pila kafu s nama. Vikendom je tu bio i otac. Njena sestra T. I. me je izigrala. Neko vreme je nije bilo, a onda je došla da uplati članarinu. Pitao sam gde joj je majka, a ona je rekla da neće više da dolazi. Odgovorio sam da bez majke ne može da plati članarinu. Nisam znao da su tada već prešli u Pinosavu i da je počela da trenira negde drugde - rekao je Đukić.

Na pitanje sudije koje je to godine bilo, on je odgovorio da je u pitanju 2002. Na konstataciju sudije da nikako nije mogla da bude 2002, Đukić je odgovorio da je "mogla da bude 2002.". Njegov branilac rekao je sudiji da uzme u obzir činjenicu da je Đukić dementan.

Podsećamo, Đukić se terti za krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Od sredine sepembra 2022. godine nalazi se u pritvoru.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading