Viši sud u Nišu sudnica
Foto: Printscreen/www.ni.vi.sud.rs

Protiv osumnjičenog D.P. optužnica je podignuta još 17.avgusta 2021. godine i to zbog krivičnog dela trgovina ljudima u odnosu na šest oštećenih lica. Za ovo krivično delo njemu preti kazna od najmanje pet godina zatvora. 

 U dosadašnjem toku suđenja saslušane su sve oštećene koje su kao posebno osetljivi svedoci svoj iskaza davale iz druge prostorije putem video-konferencije kako se ne bi našle oči i oči sa optuženim. 

Inače ovo suđenje je zatvoreno za javnost zbog zaštite priavtnosti žrtava, a prema nezavnilnim saznanjima Dnevnika, preostalo je da se sasluša još jedan svedok koji je nedostupan sudu jer se nalazi u inostranstvu.

Podsetimo vremešnog makroa policija je uhapsila 23. marta 2021. godine u Novom Sadu i tada je saopšteno da je on zloupotrebom teških prilika vrbovao i eksploatisao žene radi prostitucije, odnosno za pružanje seksualnih usluga klijentima u njegovim improvizovanim salonima, na četiri lokacije u Novom Sadu.

Zakonska je obaveza svakoga da prijavi nasilje u porodici nadležnoj instituciji. Ako ste doživeli nasilje, pored policije nasilje možete prijaviti i javnom tužilaštvu, centru za socijalni rad i zdravstvenoj ustanovi. Za dobijanje informacija ili potrebe za emotivnom podrškom, možete pozvati SOS telefon.

Bez obzira na to da li ste prijavu za nasilje podneli jednom ili više puta, institucije su dužne da postupaju po svakoj prijavi.

Nasilje možete prijaviti lično, ako ste Vi doživeli nasilje, a takođe može ga prijaviti i član Vaše porodice, prijatelj, komšija i bilo koje drugo lice. Nasilje se može prijaviti lično, u prostorijama institucije, telefonom, pismeno, putem pošte, kao i putem imejla. Prilikom prijavljivanja, možete se predstaviti ili ostati anonimni - u svakom slučaju prijava će biti razmatrana.

Kako bi dobili efikasnu zaštitu, institucije su Zakonom obavezne da sarađuju kako bi Vam obezbedile da dobijete adekvatnu zaštitu i podršku

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading