Veliko Gradište
Foto: Printscreen

Tragedija! Duško Đorđević (32), zvani Moša, iz Velikog Gradišta poginuo je kada je automobil kojim je upravljao njegov prijatelj sleteo u Dunav! Duško je krenuo da pliva za časni krst i poginuo, a njegov otac je saznao za smrt svog deteta dok je bio u bolnici na dijalizi!

Kako saznajemo, stravična nesreća se dogodila juče oko 8. 30 sati u selu Ostrovo, nedaleko od Velikog Gradišta, kada su Duško i njegov prijatelj sleteli s puta direktno u Dunav. Nesrećni Duško se nalazio na mestu suvozača, a za volanom je bio njegov prijatelj. Zasad nije poznato zbog čega je automobil sleteo u reku. Sumnja se da je reč o neprilagođenoj brzini.

- Na toj deonici se nalazi oštra krivina i sumnja se da Duškov prijatelj nije uspeo pravilno da skrene, pa je izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo u Dunav. Đorđević je preminuo na licu mesta, a njegov prijatelj je preživeo. Njega su uspeli da izvuku spasioci, ali za Duškom se tragalo neko vreme. Mladić je nastradao u trenutku, a  zasad nije poznato da li se udavio ili je zadobio smrtne povrede od udarca. Inače, Duško je krenuo sa prijateljem da ide da pliva za časni krst. Na putu do tamo dogodila se tragedija - navodi izvor blizak istrazi.

Veliko Gradište

Foto: Printscreen

 

Povređeni mladić je hitno prebačen u požarevačku bolnicu, gde se ispituje stepen njegovih povreda. Oca nesrećnog Duška Đorđevića stravična vest zatekla je dok je bio na dijalizi u bolnici. On je, inače, u tom gradu poznati taksista i takođe ga zovu Moša.

- Bolestan sam, idem na dijalizu, vest me je zatekla u bolnici. Moja supruga koja radi u obližnjoj pekari nakratko je videla sina pre tragedije. Kasnije je saznala za nesreću na svom radnom mestu. Kada su ga doneli, videla je našeg sina u Domu zdravlja. Danas će biti obdukcija i sutra ćemo preuzeti telo - navodi Živorad Đorđević za Alo! dok je jedva izgovara pokoju rečenicu:

- Ne znam kako je došlo do nesreće. Mislio sam da je slomio ruku ili nogu, ali saznao sam najtužnije vesti. Bio je veseo momak, za primer. Mi smo trenutno u pogrebnom preduzeću. Sahranićemo ga u nedelju - priča neutešni otac.

Jedan od meštana koji se zatekao na mestu nesreće rekao je za Alo! da nikada neće zaboraviti tu scenu.

- Video sam beli BMW, sa točkovima koji su virili iz vode. Čuo sam da je zbog brzine sleteo na krivini, a da se zatim u vodi prevrnuo na krov. Na licu mesta bili su ronioci, koji su tragali za nastradalim mladićem. Voda je bila ledena, tako da sam odmah znao da su male šanse da je živ. Ovo je velika tragedija, a njegovog oca poznajem iz viđenja - kaže jedan od meštana Ostrova.

Utvrđuju se okolnosti tragedije.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading