Milano Srbi
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Kako otkrivaju italijanski istražitelji, četvoročlana kriminalna grupa osumnjičena je da je od oktobra do decembra prošle godine operisala u modnoj četvrti Milana po zlatarama, velikim hotelima i luksuznim radnjama.

Sigurnosne kamere zabeležile su sve njihove spektakularne pljačke u koje su išli bez ikakvih maski na licu, elegantno obučeni.

Prvi plen srpske družine bio je u zlatari „Pomelato“ 27. oktobra, gde su ukrali 18-karatnu ogrlicu od dijamanata i ružičastog zlata, vrednu 123.000 evra.

- Jedan član bande je zagovarao radnicu u glavnoj prostoriji juvelirnice, a drugi je za to vreme otišao u sporednu i uzeo vredan komad nakita sa stola i stavio ga u džep sakoa, nakon čega su se pozdravili sa zaposlenom i otišli - opisali su italijanski inspektori za lokalne medije.

Drugi napad izveli su dva dana kasnije na hotel „Četiri godišnja doba”, gde je jedan od lopova upao u podrum i ključ-karticom otključao vitrinu, a onda pozvao svog saučesnika koji je u kese strpao 10 boca vina „Romane Konti“, od kojih je jedna 20.000 evra, odnosno sve zajedno 200.000 evra.

Treća krađa, od 5. novembra, možda najviše dolikuje filmskoj jer su za 20 potrošenih evra pobegli sa plenom od 100.000 evra.

- Njih trojica došla su u hol hotela „Casa Baglioni“. Seli su u bar i naručili kafu i rakiju. Govorili su francuski, ali sa istočnoevropskim naglaskom. Odjednom jedan od lopova daje konobaru 20 evra za popijena pića, a on odlazi za šank po kusur. Za to vreme drugi pljačkaš prilazi vitrini hotelske zlatare i uzima zlatnu ogrlicu sa dijamantima vrednu 100.000 evra, a onda sva trojica nonšalantno napuštaju zgradu - ispričao je izvor iz istrage.

Nakon toga usledilo je još nekoliko krađa, a inspektori su bandi ušli u trag pomoću snimaka sa nadzornih kamera, pa su ubrzo uhapšeni Momir R. i Miljan K., koji je u Crnoj Gori ima bogat dosije, ali su dvojica Srba uspela da izbegnu raciju, pa je za njima raspisana intenzivna potraga.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading